Avatakse maailma pikim lennuliin

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatar Airways Airbus A350
Qatar Airways Airbus A350 Foto: Scanpix/AP

Qatar Airways avab maailma pikima lennuliini Katarist Uus-Meremaale, kus ühest punktist teise jõudmiseks kulub 18 tundi.

Lisaks avab Qatar Airways pikkuselt teisele kohale jääva lennuliini Dohast Santiagosse, vahendab Daily Mail. Lend Doha ja Aucklandi vahel on 800 kilomeetrit pikem kui praegune pikim järjest lennatav teekond Sydneyst Dallasesse. Lend Uus-Meremaale võtab aega umbes 18 tundi ja 35 minutit ning lend Tšiili võtab aega vaid mõni minut vähem, 18 tundi ja 25 minutit.

Pikki lende plaanitakse tegema hakata Boeing 777-200LR lennukitega, mis mahutavad äriklassis 42 ning tavaklassis 217 reisijat. Teised lennufirmad on samuti avaldanud huvi uute, väga pikkade, lennuliinide avamise vastu. Araabia Ühendemiraatide lennufirma plaanib avada liini Dubai ja Panama vahel, Singapore Airlines aga Singapuri ja New Yorgi vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles