Üleloomulikud nukud Tai lennukites

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luk Thep nuku
Luk Thep nuku Foto: Scanpix/AFP

Tai lennufirma lubab pileti osta ka sealses kultuuris levinud üleloomulikele nukkudele. 

Luk Thep nukud usutavasti peidavad endas laste vaime ja toovad omanikule head õnne, mistõttu paljud tailased kohtlevad nukke nii nagu päris lapsi, vahendab CNN. Nüüd saab nukule osta ka istekoha lennukis. Just nagu lapsedki, peavad nukud olema turvavööga kinnitatud ja ei tohi istuda hädaabiväljapääsu juures.

Kui omanik ei soovi nukule piletit osta, siis peab nuku õhkutõusu ja maandumise ajaks panema üles riiulisse. Lennufirmad Luk Thep nukkudele koha ostmist ei soosi, kuid nad ei saa seda ka keelata. Samas on nad nukkudele kehtestanud kõige kallimad võimalikud hinnad, mistõttu on omanikule teise pileti ostmine üsna kulukas.

Luk Thep nukud on küll enamjaolt imporditud, kuid nad läbivad Tais spetsiaalse rituaali, mille käigus pannakse neile lapse vaim sisse. Nukud muutusid populaarseks pärast seda, kui mitmed kuulsused olid oma nukkudega selle rituaali läbinud ning hakkasid sotsiaalmeediasse postitama erinevad edulugusid, mille eest nad tänasid just neid nukke. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles