Turistide arv küündis eelmisel aastal taas rekordtasemeni

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: SCANPIX

Maailma Turismiorganisatsiooni andmetel on maailmas rändavate turistide arv juba kuuendat aastat järjest purustanud rekordi. 

Rahvusvahelisteks turistideks peetakse reisijaid, kes jäid välismaale vähemalt üheks ööks. Selliste rändurite arv küündis eelmisel aastal 1,18 miljardi inimeseni, mis on 50 miljonit rohkem, kui 2014. aastal, vahendab Lonely Planet.

Turism Euroopasse, Põhja- ja Lõuna-Ameerikasse, Aasiasse ning Okeaaniasse tegi eelmisel aastal läbi 5-protsendilise tõusu, kuid Aafrikas leidis aset hoopis 3-protsendiline langus. Kuigi Aafrika kohta täielikud andmed puuduvad, võib arvata, et turismi langus selles piirkonnas on tingitud Põhja-Aafrikasse reisimise vähenemisest.

Kokkuvõttes tõusis rahvusvaheliste turistide arv 4 protsenti, mis tähendab, et juba kuuendat aastat järjest on reisijate arv tõusuteel. Maailma Turismiorganisatsioon ennustab tõusu, kuigi väiksemat, ka järgmisel aastal.

Enim turiste tuleb Hiinast, kuid kaugele maha ei jää ka Ameerika Ühendriigid ning Euroopa tervikuna. Vähem leidsid tee välismaale sel aastal aga venelased ja brasiillased.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles