Purjus piloodile esitati süüdistus

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloot, pilt illustreeriv
Piloot, pilt illustreeriv Foto: SCANPIX/REUTERS

Piloodile, kes juhtis 2014. aastal mitmel korral lennukit joobes olekus, esitati nüüd süüdistus.

Alaska Airlines'i piloot David Hans Arnston jäi 2014. aastal kahel korral joobes juhtimisega ametivõimudele vahele. Mõlemad juhtumid leidsid aset juuni kuus, kui piloot lendas San Diegost Portlandi ning seejärel Portlandist Kaliforniasse, vahendab Express.

Kalifornias olid piloodil vastas ametivõimud, kes kontrollisid tema joobeastet. Piloodil paluti puhuda alkomeetrisse kahel korral ning mõlemal juhul oli tulemus lubatust suurem, vastavalt 0,134 ja 0,142 promilli.

Piloodi enda sõnul ei olnud ta alkoholi tarvitanud ning ei osanud seega seletada ka alkomeetrinäitu. Alaska Airlines vabastas piloodi ajutiselt töölt ning hiljem jäi mees juba ise pensionile.

Kahjuks ei ole see ka esimene kord, kui lennukit on juhtinud purjus piloot. Eelmisel aastal sai briti piloot karistuseks 9-kuuse vangistuse, kui ta lendas pohmelliga Hispaaniast Inglismaale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles