Maailma kõige ohtlikum tee

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yungase tee Boliivias
Yungase tee Boliivias Foto: Scanpix/AFP

Surma Teena tuntud mägitee Boliivia mäestikus nõuab aastas keskmiselt 300 inimese elu.

Vaatamata sellele, et tegemist on äärmiselt ohtliku teega, siis korraldatakse seal turistidele ikkagi ekstreemseid matkasid. Soovijad võivad võtta teekonna mööda mäekülge ette rattaga, vahendab Express.

Paljudele üllatuseks, on tee kaetud kividega, mis teeb sealse sõitmise veelgi raskemaks. Enne teele asumist antakse kõikidele adrenaliinihulludele turvavarustus, kuid samas hoiatatakse neid, et turvavarustus ei aita sõitjaid, kui nad peaksid üle ääre kuristikku kukkuma.

Lisaks rõhutatakse enne matka algust veel üle, kui paljud inimesed igal aastal seal surma saavad, et kõik oleksid ikka kindlad, et nad tahavad teele asuda. Õudust lisab veel seegi, et teel ei seikle ainult mitte jalgratturid, vaid tihti ka purjus autojuhid. Ühtlasi on autojuhtidel alati eelis, nemad võivad möödasõidul tõmmata tee kaljupoolsesse serva ning ratturid peavad sõitma kalju serval.

Kõige jubedam osa saabub seiklejate sõnul alles siis, kui matk on juba läbitud, sest siis tuleb sama teed mööda autoga ja pimedas alguspunkti tagasi sõita.

Vaata veel pilte hirmuäratavast teest siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles