11 nõmedat asja, mida lennujaamades mitte teha

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
turistid lennujaamas
turistid lennujaamas Foto: Scanpix/AP

Suurtes lennujaamades on tihti raske teed leida ning rahulikult ja stressivabalt liigelda, kuid mõnikord teevad seda olukorda hullemaks veel teised, kes ei oska käituda.

Selleks, et võiksid kindel olla, et sina nende tüütute inimeste hulka ei kuulu, on Huffington Post pannud kokku nimekirja teisi reisijaid häirivatest asjadest.

1. Hilinemine - kuna pikad järjekorrad on lennujaamades tavalised ja õigel ajal saabumine on lennule jõudmiseks äärmiselt vajalik, tasub sul ka varakult kohale minna, et oma rapsimisega teisi mitte häirida.

2. Ümberpakkimine - kellelegi ei meeldi järjekordades oodata ja kaasreisijad ei ole sulle kindlasti tänulikud, kui hakkad oma suurt kohvrit registreerimislauas ümber pakkima, kuna võtsid liiga palju asju kaasa.

3. Jope toppimine pagasiriiulisse - pagasiriiul on mõeldud pagasi jaoks ja see võib teisi reisijaid oluliselt häirida, kui nende käsipagasile sinu jope pärast enam ruumi ei jagu.

4. Venitamine turvakontrollis - lennujaama turvareeglid on kõigile teada ja sildid viitavad nendele ka juba enne turvakontrolli. Võta juba varakult oma jope seljast ja vöö pealt, otsi kotist välja oma sülearvuti ning ära võta kaasa liialt palju vedelikke.

5. Laiutamine eskalaatoril - lennujaam on tihti täis inimesi, kes joostes liiguvad ühest väravast teise, et oma lennule jõuda. Seetõttu ei ole viisakas oma käsipagasiga eskalaatoril laiutada. Veendu, et sinust oleks võimalik lihtsalt mööda pääseda.

6. Laiutamine istekohtadel - kui oled leidnud värava juures istekoha, siis ära pane oma käsipagasit kõrvalistmele, sest nii võtad ära teistelt võimaluse istuda.

7. Kasuta kõrvaklappe - lennujaamas on koos palju erinevaid inimesi ja kuigi su muusikamaitse võib olla väga hea, siis ei pruugi see kõigile siiski meeldida.

8. Laiutamine tualettides - kõik me tahaks pärast mitmetunnist lendu imelised välja näha, mistõttu on arusaadav, et üritad enne lendu koju natuke end peegli ees ilusamaks teha, kuid see ei tähenda, et tohiksid sinna kogu oma meigikoti sisu laiali laotada ja siis liialt kaua peegli ees end sättida.

9. Pistikupesade liigne kasutamine - pistikupesasid leidub lennujaamades niigi vähe, mistõttu tuleks olla solidaarne ja laadida ühte seadet korraga.

10. Põrandal magamine - isegi kui sind põrandal elavad bakterid ei häiri, siis jääd nii ette teistele, kes soovivad vabalt oma käsipagasitega liikuda.

11. Pardale minekul kiirustamine - suuremate lennukite puhul kutsutakse inimesi pardale alati reanumbri alusel, mistõttu ei ole mõtet sabasse seisma minna, kui sinu reanumbrit pole nimetatud, nii jääd lihtsalt teistele jalgu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles