Laskemoonalaine Tallinna lennujaamas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees relvaga
Mees relvaga Foto: SCANPIX

Alates septembrist on Tallinna lennujaamas aset leidnud erakordselt palju intsidente, kus reisijad üritavad üle piiri vedada laskemoona.

Tallinna lennujaama julgestusteenistuse juht Tarvi Pihlakas ütles Postimehele, et alates septembrist on käsipagasis avastatud laskemoona 15 korral. Jaanuaris on lühikese ajaga aset leidnud juba kolm sarnast juhtumit. Reisijatel on kaasas olnud nii käsirelva kui ka jahirelva laskemoona ning vahel isegi koos pidemetega.

«Laskemoona avastamise korral kutsutakse alati välja politsei, kes reisijatega edasi tegeleb,» lisas Pihlakas. Tallinna piiripunkti juhi Raavo Järva sõnul on tegemist tihtipeale inimliku eksitusega. «Näiteks on inimesed selgitanud, et nad on käinud jahil või lasketiirus harjutamas ning samasse kotti on seetõttu ununenud padrunid. Vahel on padrun sattunud pagasi voodri vahele ja inimene pole ise teadlik, et kannab endaga ühes laskemoona,» ütles Järva.

Politsei kontrollib igal juhul relvaloa olemasolu ja võtab keelatud eseme hoiule, reisija saab need Eestisse naastes tagasi.

Veel on lennujaama julgestusmeeskond kimpus inimestega, kes ei pea kinni käsipagasis kaasa võetavate vedelike kogustele kehtestatud piirangutest. Keelatud esemetest tuleb reisijal loobuda ning tihti on ära visatavad vedelikult kallihinnalised lõhnaõlid. Lisaks on turvatöötajad leidnud ka käsipagasist külmrelvi, sest tihti ei ole inimesed teadlikud, et konkreetne relv on tsiviilkäibes keelatud, täpsustas Järva.

Nii politsei kui ka lennundusjulgestuse meeskond paluvad reisijaid enne lennule minekut kontrollida üle, et nende pagas ei sisaldaks esemeid, mida ei ole lubatud kaasa võtta või mida nad ei ole ise oma kohvrisse pakkinud. Täpne loetelu esemetest, mida võib endaga lennule kaasa võtta on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles