Piltuudis: Nordic Aviation näitab oma esimest lennukit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Üks õrrituspilt meie sõpradele!» kirjutab Nordic Aviation oma Facebooki lehel.
«Üks õrrituspilt meie sõpradele!» kirjutab Nordic Aviation oma Facebooki lehel. Foto: Nordic Aviation

Nordic Aviation jagas täna oma Facebooki lehel pilti Erik Sakkovist koos uue rahvusliku lennufirma esimese lennukiga, mille sabavärvides tunneb ära Eesti rahvuslipu värvid.

«Peatselt alustab lendamist meie esimene oma CRJ-tüüpi lennuk koos Eesti meeskonnaga,» kirjutab Nordic Aviation oma Facebooki lehel, lisades, et praegu tehakse angaaris viimaseid ponnistusi, et lennuk selleks igati valmis oleks.

Kui täna teostavad Nordic Aviationi eest lende veel partnerlennufirmad NextJet, BMI ja Carpatair, siis juba lähipäevil hakkab lendama esimene oma lennuk koos eestikeelse pardateenindusega. Lennufirma teatel toimub sealt edasi oma lennukipargile üleminek järk-järgult tempos umbes üks lennuk kuus. Postimehele teadaolevalt alustab uus rahvuslik lennufirma esimeste eestikeelsete lendudega selle nädala reedest, 15. jaanuarist.

«Kuna meil puudub puudub enda terviklik bränd, siis on hetkel lennuk lihtsalt rahvustoonides,» sõnas lennufirma kommunikatsioonijuht Liis Veersalu. Seetõttu tulevad esimese lennuki peale esialgu Nordic Aviationi kirjad ning vastavalt protseduuridele ka Adria Airwaysi ning Star Alliance'i nimed.

Eelmise aasta oktoobrist välja kuulutatud nimeotsingu konkursile on Veersalu sõnul laekunud tuhatkond nimepakkumist 437-lt inimeselt. «Kuna nimi on niivõrd oluline nüanss brändi loomisel ja kujundamisel, võtab see arutelu ja otsustamine natuke veel aega,» sõnas lennufirma esindaja, avaldades siiski lootust, et saavad lähitulevikus väljavalitud nime ka avalikustada.

8. novembril tööd alustanud Nordic Aviation on teostanud koostöös Adria Airwaysiga 1368 lendu ja teenindanud kokku 48 351 reisijat. Ettevõtte kliendid on kuni käesoleva aasta oktoobrini broneerinud 34 990 piletit.  Nordic Aviationi juhatuse liikme, Erik Sakkovi sõnul on ettevõtte populaarseimad liinid olnud Amsterdam ja Stockholm (Arlanda), kus on olnud kõige rohkem reisijaid. «Teeme ettevalmistusi uute liinide avamiseks, millest teatame juba lähiajal,» sõnas Sakkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles