Uus süsteem, mis takistab lennukites viiruste levikut

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirus
Viirus Foto: SCANPIX

17-aastane noormees leiutas süsteemi, kuidas bakterid lennukites enam ei leviks, lootuses peatada sellega ka reisides viirustesse nakatumine.

Kanadalane Raymond Wang leiutas väikese puhuri, mis muudab seda, kuidas õhk lennukis ringleb. Selle väikese seadeldise abil muutub bakterite levik palju ebatõenäolisemaks.

Puhuri abil oleks igal inimesel justkui oma hingamisruum, mis vähendab tõenäosust, et reisija võib lennukis haigestuda. Noor kanadalane tõi näiteks kaks juhtu, mil H1N1 viirus levis ühelt inimeselt lennu ajal veel 17 inimesele ning teisel lennul levis SARS ühelt reisijalt veel 22 reisijale.

Noormehe sõnul ajendas just ebola levik teda uurima, kuidas võiks riski reisimisel vähendada. Ühtlasi väitis ta, et selle väikese seadeldise lisamine on äärmiselt lihtne ning võtab aega kõigest ühe päeva ning maksab vähem kui 1000 eurot.

Vaata süsteemist ka videoid:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles