Lennukilt lendas õhkutõusul tükke

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delta Airlinesi ja Us Airwaysi lennukid, pilt on illustratiivne
Delta Airlinesi ja Us Airwaysi lennukid, pilt on illustratiivne Foto: NTB SCANPIX/REUTERS

Ameerika Ühendriikide lennufirma Delta Airlinesi lennuki õhkutõusul Iisraelist kukkus lennuki küljest ära mitu detaili.

Delta Airlinesi lend alustas lendu Iisraelist Ameerika Ühendriikide suunas. Hetk pärast õhkutõusu kukkus lennuki küljest mitu tükki. Turvakaamerad ei suutnud esialgu intsidenti tuvastada. Vähemalt viis lennukit tõusis samalt rajalt veel õhku, enne kui tükid leiti, vahendab Daily Mail.

Kontrolltornis kõlas küll alarm, et midagi on rajale sattunud, kuid seda peeti valealarmiks, kuna rada kontrollides ei suudetud midagi tuvastada. Lennujaama esindaja sõnul oli tegu inimliku eksitusega, kuna töötaja, kes pidi rada kontrollima, et see oleks turvaline ka teistele õhkutõusvatele lennukitele, ei teinud seda piisavalt põhjalikult.

Delta Airlinesi lennuk maandus hiljem vahejuhtumiteta New Yorgis ning ükski teine lennuk rajal vedelevate tükkide tõttu kannatada ei saanud.

Eelmise aasta oktoobris kukkus Delta Airlinesi lennukil samas lennujaamas ratas alt. Vaatamata juhtumile maandati lennuk jällegi õnnelikult New Yorgis. Ka tookord kõlas kontrolltornis alarm, ning ka siis ei leitud ratast kohe üles.

2014. aasta märtsis kukkus Delta Airlinesi lennukil lennu ajal ära tiivapaneel, mis paljastas hulganisti juhtmeid. Piloot otsustas teha hädamaandumise. Puuduv paneel maandumist ei mõjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles