10 kõige ebaturvalisemat lennufirmat 2016. aastal

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
lennuk, pilt illustratiivne
lennuk, pilt illustratiivne Foto: SCANPIX/REUTERS

Iga aastasest lennufirmade uuringust selgusid kõige ohtlikumad lennufirmad, millega 2016. aastal pigem lennata ei tasuks. 

Iga lennufirma kohta tehti põhjalik uuring, analüüsiti erinevaid auditeid ning õnnetusjuhtumite arvu, vahendavad Independent ja Airlineratings.com. Samuti pöörati tähelepanu ka lennufirmade ajaloole, mitte ainult möödunud aastale.

Kokku hinnati 407 lennufirmat seitsme palli ulatuses. 148 lennufirmat said maksimumpunktid, kuid 50 firmale anti ainult kolm või vähem palli.

Kõige turvalisemate lennufirmade nimekirja tipus ilutses juba kolmandat aastat järjest Austraalia lennufirma Qantas. Teiste hulgas jõudsid etteotsa veel ka Lufthansa, KLM, Etihad Airways, American Airlines, SAS, Finnair, Cathay Pacific Ariways ja Virgin Atlantic.

Odavlennufirmadest kuulutati kõige turvalisemateks Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Thomas Cook, TUI Fly, Virgin America, Volaris ja Westjet.

10 kõige ebaturvalisema lennufirma hulgas olid vaid Nepali, Indoneesia ja Suriname lennufirmad:

1. Batik Air

2. Bluewing Airlines

3. Citilink

4. Kal-Star Aviation

5. Lion Air

6. Sirwijaya Air

7. TransNusa

8. Trigana Air Service

9. Wings Air

10. Xpress Air

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles