Malaysia Airlines keelustas Euroopasse lendudel ajutiselt pagasi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi töötaja pagasit maha laadimas
Malaysia Airlinesi töötaja pagasit maha laadimas Foto: Scanpix/AP

Sagedased lendajad on teinekord kokku puutunud olukorraga, kus nende pagas ei ole jõudnud koos nendega sihtkohta. Haruldasem on olukord, kus lennujaamatöötajad ütlevad, et pagasit ei tohi üldse kaasa võttagi, vahendab CNN.

Nii juhtus Malaysia Airlinesi reisijatega, kes soovisid Kuala Lumpurist Euroopa poole teele asuda. Lennufirma teatas, et 5. ja 6. jaanuaril on nad oma lendudel keelustanud igasuguse pagasi kaasavõtmise ebatavaliselt tugeva vastutuule tõttu.

Reisijad, kes soovisid pagasit siiski kaasa võtta, said seda küll teha, kuid pagas saadetakse neile teiste lendudega järele pärast keelu lõppu.

Lennufirma avalduses seisis, et vastutuul oli tõusnud üle 200 sõlme, mis tõstab lennuki küttekulu 15 protsendi võrra. Ekspertide sõnul ei ole ükski lennufirma kunagi sellist lahendust kasutanud. Tavapäraselt kui tekib väga tugev vastutuul, vähendavad lennufirmad piletite müüki üleüldiselt. See omakorda vähendab ka ettevõtte kasumit, kuid kuna tuul ei ole ka jäädav probleem, siis tavapäraselt ei ole pagasit keelustatud.

Eksperdid nentisid aga, et Malaysia Airlines kasutab Pariisi ja Amsterdami liinidel 17 aasta vanuseid Boeing 777-200ER lennukeid, mis suudavad täispaagiga lennata vaid 14 tundi. Lend Kuala Lumpurist Amsterdami või Pariisi kestab 12 tundi, seega varu ei ole piisavalt suur. Uuemad lennukid suudavad lennata 17 tundi järjest.

Täna hommikul teatas Malaysia Airlines, et tugev vastutuul on vaibunud ja pagasit saab jälle kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles