Vilsandile enam laevaga ei pääse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merejää
Merejää Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Papissaare sadamast Saaremaal enam Vilsandile laevaga ei pääse, kuna merejää on nii paksuks muutunud, et väikelaev sellest enam läbi murda ei jaksa.

Esmaspäeval paigaldati laev treilerile ja sõidutati Tornimäele alumiiniumpaate tootvasse ettevõttesse Alunaut tehnilisse hooldusse, vahendab Saarte Hääl. Aluse kipper Harri Hiiuväin ütles, et hooaeg oli töine ning sõitjate hulgas oli nii suvevilsandlasi kui ka huvilisi, kelle hulgas oli palju neid, kes saart esmakordselt külastasid.

«Nüüd ootame, mida ilmataat teeb – kui jää paksemaks läheb, siis saab mootorsaaniga minna,» sõnas Hiiuväin, lisades, et püsielanikud on varunud endale vähemalt paarinädalase toidutagavara ning edasine sõit sõltub juba ilmast.

Ka Abruka ja Ruhnu laevad on tänaseks talvekorterisse viidud – Abruka saare elanikke hakkas teisipäevast teenindama jäälõhkuja Panda ja Ruhnu saab talvekuudel vaid lennukiga.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles