20 asja, mis peaksid alati käsipagasis olema

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiga täis kohver
Liiga täis kohver Foto: SCANPIX

Lisaks passile ja rahale on veel mõned asjad, mis igal reisijal peaksid kindlasti olema käsipagasis kaasas, vahendab Travel and Leisure.

Need 20 asja aitavad reisijal oma teekonda mugavamaks ning sujuvamaks muuta.

1. Silmaklapid ja kõrvatropid. Kui ootab ees mõni pikk sõit, olgu bussis, rongis või lennukis, siis on alati hea, kui saad muu maailma eest varjuda.

2. Teine paar kõrvaklappe. See on oluline just siis, kui oled suur muusikasõber. Kõrvaklappidel on kalduvus üsna kiiresti katki minna, mistõttu on hea, kui pikemal reisil on kaasas veel üks paar, mis täbarast olukorrast päästaks.

3. Passikoopia. Kuigi passi kaotamine reisil toob alati kaasa hulga sekeldusi, siis passikoopia ning mõne muu isikuttõendavatdokumendi olemasolu võib paberimajandust saatkonnas või politseijaoskonnas oluliselt kiirendada.

4. Universaalne adapter. Piisab vaid ühest ning saad selle alati endaga reisile kaasa võtta olenemata linnast või riigist.

5. Vihmakeep. Palju kasulikum kui vihmavari, mida on reisil tülikas kaasas tassida ning mis segab rahulikult piltide tegemist. Vihmakeep on kergesti taaskasutatav ning selle saab kotti mahutada.

6. Pudeliavaja. Kunagi ei või teada, millal tekib tahtmine palmi all liivarannal juua üks klaasike veini. Kahju oleks, kui ei saaks seda idülli nii väikese asja pärast nautida.

7. Dokumendikaaned, kuhu vahele mahuvad nii pass, lennupiletid kui ka hotelli broneeringud. Nii võid kindel olla, et kõik on ühes kohas ja alati kättesaadavaal.

8. Taassuletavad plastikkotid. Neid läheb juba siis vaja kui soovid käsipagasisse kaasa võtta mõne vedeliku, kuid nad sobivad hästi ka näiteks märgade rannariiete hoiustamiseks.

9. Suupisted. Mõni väike asi käsipagasis võib teinekord saada suurema nälja kiireks kustutajaks. Lennud võivad hilineda või tekkida muud probleemid, miks ei jõua toidukäru sinuni vajaliku kiirusega. Nendel hetkedel oled endale tänulik, et taipasid midagi kaasa pakkida.

10. Valuvaigisti. Mis iganes on valu põhjuseks on hea, kui oled kodust kaasa võtnud teada ja tuntud valuvaigistid. Nii võid kindel olla, et saad tabletist ka vajaliku mõju ning oskad ka ette näha, kuidas sinu organism rohule reageerib.

11. Hambahari ja -pasta. Kui lennud hilinevad tundide viisi, siis võib lennufirma sulle pakkuda küll õhtusöögi või isegi hotellitoa, kuid tihtipeale ei anna sulle keegi hambaharja ja -pastat, kuigi need on kaks asja, millest kõige enam puudust tunned.

12. Ajakiri. Telefoni või tahvelarvutit ei ole alati kusagil laadida, seega oleks mõistlik kaasa võtta ka mõni põnev ajakiri või raamat, mis aitaks üksluised tunnid mööda saata.

13. Paksud sokid või sussid. Pikkadel lendudel lähevad jalad tihtipeale paiste, mistõttu on jalanõudega istumine äärmiselt ebamugav. Kui päris sokkides ringi kõndida ei taha, tuleks kaasa võtta mõned soojemad ja paksemad sokid, et neid siis lennukis susside asemel kasutada.

14. Pastakas. Tihtipeale pead lennukites või lennujaamades täitma ja allkirjastama erinevaid vorme. Selle protsessi muudab sujuvamaks vaid see, kui sul on enda pastakas kaasas.

15. Ümbrik. Tihtipeale soovivad inimesed teha pärast reisi kuludest põhjaliku kokkuvõtte. Selleks on vaja alles hoida kõik tšekid, mis kipuvad rahakoti vahel aga kuluma või kaovad nad sootuks. Seega on hea kaasa võtta üks ümbrik kuhu tšekke koguda.

16. Antibakteriaalne geel. Vahel võib tulla tungiv soov käsi pesta, kuid kraanikaussi ei ole kilomeetrite raadiuses kusagilt leida, mistõttu võib geel olla asendamatuks abimeheks.

17. Küüneviil. Terava otsaga ning metallist küüneviile ei tohiks lennukisse kaasa võtta, kuid poest leiab ka pehmemaid küüneviile, mis samamoodi asja ära ajavad.

18. Söetabletid. Ilmselt ei vaja see pikemat seletust, mistõttu on reisil söetabletid asendamatud, seda eriti lennukis ning kohtades, kus apteeki pole lähedalt võtta.

19. Kohvripael. Pärast lendu ja enne võõra riigi transpordivõrku sukeldumist oleks mõistlik oma käsipagas samuti kohvripaelaga kinni tõmmata, et läbi veidra juhuse kohver keset saginat lahti ei hüppaks.

20. Prillide retsept. Kui oled prilli kandja võta kaasa kindlasti ka retsept prillidele. Reisil võib ette tulla, et lõhud oma prillid ära ja retsepti olemasolu hõlbustab kohapeal uute prillide saamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles