Kaks reisijat jäeti liigse kütuse pärast Kuressaare lennukist maha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Jetstream 31.
Aviesi lennuk Jetstream 31. Foto: Avies

Kahel pileti ostnud reisijal jäi eile hommikul Kuressaarest Tallinna lendamata, kuna lennukisse oli tangitud liiga palju kütust.

Leheveergudel anonüümsust soovinud reisija selgitas, et liini teenindava ettevõtte Avies reserveeringute süsteem lubab ilma tasumata teha mitu broneeringut, kirjutab Saarte Hääl.

«Seega on tihti juhuseid, kus koduleht näitab, et lend on välja müüdud, kuid tegelikult kohti on,» märkis ta. Seetõttu läkski reisija eile lennujaama, kus talle öeldi, et pileteid reisile veel on.

Nimelt oli keegi teinud maksetõrgete tõttu kolm broneeringut, kuid ostnud ühe pileti. «Nii müüdigi kaks üleliigselt broneeritud piletit lennujaamas maha,» lisas reisija.

Sel hetkel, kui lennukisse minema hakati, tuli reisija juurde aga lennujaama töötaja teatega, et Tallinna reisi viimase kahe pileti ostjad sellele lennule siiski ei pääse. Nimelt ei jõudnud lennukikaptenini õigeaegselt info, et reisijaid on 16 asemel 18. «Ta oli tankinud nii palju kütust, et meie enam ülekaalu tõttu peale ei mahtunud, ja oligi kõik,» oli reisija nördinud.

Kummaliseks muutis reisija sõnul olukorra asjaolu, et reserveeringute süsteem näitas, et lennuk on välja müüdud. Ta arvas, et kui süsteem oleks selline, mis ei laseks ilma maksmata reserveeringut teha, võiks sarnaseid olukordi vältida.

Piletiraha said lennust maha jäänud tagasi. Samuti helistati reisijatele lõuna ajal ja vabandati kujunenud olukorra pärast ning pakuti kompensatsiooniks tasuta piletit.

Aviesi regulaarliinide müügidirektor Marko Pleiats tõdes, et olukord oli tõesti kahetsusväärne, sest lennukis oli palju kütust ja viimasel hetkel tuli reisijaid juurde. «Kütust oli tangitud rohkem, kuna sooviti võimalikult kiiresti teha lennujaamas niinimetatud ümberpööre,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles