Tartu lennujaam oli rikkega lennuki maandumiseks valmis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingist Tartusse suundunud lennuk pööras tagasi
Helsingist Tartusse suundunud lennuk pööras tagasi Foto: Ekraanitõmmis lehelt flightradar24.com

Generaatoririkkega Finnairi lennuki kapten otsustas enne Tartut tagasi Helsingisse pöörduda, kuigi ka kohalik lennujaam oli valmis seda vastu võtma.

Eile pöördus Tartusse suundunud Finnairi lennuk Tartumaa kohal generaatori rikke tõttu tagasi ning maandus pärast mitmesaja kilomeetri pikkust lendu taas Helsingis.

«Tartu lennujaam oli tehnilise rikkega lennuki vastuvõtmiseks valmis, kuid kapten otsustas tagasi Helsingisse pöörduda,» ütles Tallinna lennujaama pressiesindaja Priit Koff.

«Meid oli teavitatud, et lennuk on rikkega. Lennujaama poolt süsteemid toimisid, päästevõimekus oli olemas. Miks kapten nii otsustas, me ei tea,» lisas Koff.

Finnairi pressiesindaja Manti Väätäinen-Pereira lausus, et lennuki kapten otsustas pöörduda tagasi Helsingisse, sest kodulennujaamas on ettevõttel oma tehniline tugi ja remont. «Vahetasime lennuki ja lendasime sellega Tartusse,» ütles ta.

Pressiesindaja lisas, et täna on rikkega lennuk veel remondis, kuid millal see uuesti liinile naaseb, ei osanud ta öelda.

Eile Helsingist kell 16.15 väljunud lennuk oleks pidanud Tartusse jõudma kell 17.05. Kell 18.08 väljus Helsingist asenduslend, mis saabus Tartu kell 18.58 ehk 1 tund ja 53 minutit planeeritust hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles