Komi lennufirma alustab regulaarlende Peterburi-Tallinn liinil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk.
Lennuk. Foto: Panther Media

Venemaal Komi Vabariigis tegutsev lennufirma Komiaviatrans hakkab kaks korda nädalas lendama liinil Peterburi-Tallinn-Peterburi.

Venemaa välisministeerium määras Komiaviatransi regulaarlendude läbiviijaks Peterburi-Tallinn liinil seoses Venemaa ja Eesti vahel sõlmitud lennuühenduse lepingu paragrahvile, teatas Venemaa välisministeerium kirjas Eesti ametiasutustele.

Mõne nädala eesti kirjutas BNS, et Komiaviatrans sai riigilt loa lennata Euroopasse. Saadud litsents võimaldab Komi vabariigist Euroopa riikidesse lennata. Näiteks võib ettevõte vahemaandusmisega Peterburis lennata Amsterdami, Kopenhaagenisse, Tallinnasse ja Bakuusse, teatas Vene tööstus- ja transpordiministeerium.

Lisaks kavatseb Komiaviatrans suurendada riigisiseseid lende ja käivitada veel detsembris Sõktõvkar-Sotši liini vahemaandumisega Permis ning järgmisel aastal taasavada Sõktõvkar-Kaasani liini. Et lennuvõrku laiendada, plaanib ettevõte lähiajal ka enda lennukiparki suurendada, liisides lähiajal kaks Embraer ERJ-145 õhusõidukit.

"Vabariigi jaoks on lennuühenduste edasi arendamise võtmetähtsusega küsimus. Laienev liinivõrgustik ning ligipääs üleriigilisele transporditurule annab Komiaviatransile võimaluse saada reisiturul juhtpositsioon, lahendada regiooni ligipääsetavuse probleem ning oluliselt suurendada elanikkonna liikumisvõimet," ütles Komi tööstus- ja transpordiminister Nikolai Gerasimov.

Selle aasta alguses alustas Komiaviatrans regulaarseid otselende Sõktõvkarist Moskvasse, Peterburi, Jekaterinburgi, Samarasse, Permi, Kirovisse ja Narjan-Mari. Samuti lendab firma otse Uhtast Moskvasse ning Usinskist Moskvasse, Peterburi ja Ufasse. Suvel lendab ettevõte ka Sõktõvkarist Kransodari, Anapasse ja Mineralnõje Vodõsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles