Suusakuurordid on lumest lagedad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A skier uses   a ski slope covered with artificial snow surrounded by green fields, in the Swiss Alps, during Christmas holydays, in Leysin, Switzerland,  Thursday Dec. 24, , 2015. The snow has melted as a result of the mild temperatures throughout the last few days.  (Laurent Gillieron/Keystone via AP)
A skier uses a ski slope covered with artificial snow surrounded by green fields, in the Swiss Alps, during Christmas holydays, in Leysin, Switzerland, Thursday Dec. 24, , 2015. The snow has melted as a result of the mild temperatures throughout the last few days. (Laurent Gillieron/Keystone via AP) Foto: LAURENT GILLIERON/AP

Suusasõbrad, kes on siiani sõitnud Alpidesse lumiseid nõlvasid nautima, on pidanud pettuma. Prantsusmaal, Austrias, Saksamaal ja Šveitsis on olnud aegade kõige soojem detsember, vahendab Daily Mail.

Talvist aastaaega Alpides tuntakse tavaliselt värske lume, hõõgveini ning väsinud suusatajate järgi. Praegu aga laulavad seal linnud ning nõlvadel õitsevad lilled. Suusakuurordid on kohustatud valmistama kunstlund, et madalamatel laskumistel natukenegi suusatamise võimalust säilitada. Kuid väiksemad suusakuurordid ei pea sellisele pingele vastu ning on lausa suletud.

Eelmise aasta detsembris sadas madalamal asuvates suusakeskustes ning nõlvadel maha ligi 50 cm lund, sel aastal on seal sadanud vaid 19 cm lund. Siiski võib rõõmu tunda mäetippudest, kuna ülevalpool on endiselt maha tulnud tavapärane 50 cm paksune lumekate.

Lumepuudus ei mõjuta ainult suusatajaid, vaid ka sealseid hooajalisi töötajaid, kes on praegu veel töötud ja ootavad pikisilmi paksema lume saabumist. Seni on personali tööleasumist edasi lükatud 12. nädala võrra, mis mõjutab tugevasti ka nende sissetulekut.

Kuigi viimane korralikum lumesadu oli piirkonnas detsembri alguses, on suusasõpradel põhjust ka rõõmustada, sest järgmist arvestatavat lumesadu oodatakse juba aastavahetusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles