2016. aasta uued ja võimsad atraktsioonid turistidele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miki Hiir
Miki Hiir Foto: Scanpix / Reuters

Tõelistel ABBA fännidel, jalgpalli fanaatikutel ja Disney austajatel on küllaldaselt põhjust, et järgmisel aastal kohver jälle üles otsida ja teele asuda. 2016. aastal avatakse mitmeid uusi turismiatraktsioone, mis võiksid huvi pakkuda nii seiklusjanulistele reisijatele kui ka tõelistele gurmaanidele, vahendab Lonely Planet 

Disneyland Hiinas - tuleval aastal avatakse Hiinas Disneylandi lõbustuspark, kuhu traditsiooniliselt ehitatakse ka Okasroosikese loss, mis Shanghais saab olema suurem kui üheski teises Disney pargis.

Mamma Mia! restoran Rootsis - Restoran avatakse Stokholmis Gröna Lundi lõbustuspargis. Restoran on «Mamma Mia!» filmist tuntud Kreeka stiilis, kus külastajatel on võimalik süüa imemaitsvaid suvlakisid ning samal ajal nautida ABBA muusikat ning temaatilist etendust.

FIFA Maailma Jalgpallimuuseum Šveitsis - Zurichisse kerkiv 3500 ruutmeetrine hiiglaslik jalgpallimuuseum võiks olla pallimängu fännide tõeline unistuste sihtkoht. Muuseumist leiab jalgpalli ajaloo, kino ning suurima kogumi mänguga seotud raamatuid. Tõelise tähena särab muuseumi keldris ka jalgpalli maailmakarikas.

Surfitamas Snowdonias Walesis - Snowdonia piirkonda, kus asub ka Walesi kõrgeim mägi, on nüüd põhjust külastada ka surfisõpradel. Järgmisel aastal avatakse seal 300 meetri pikkune tehislik surfiparadiis. Lainete tekitamiseks kasutatakse kohalikku vihmavett, mille abil luuakse maksimaalselt kahe meetrine laine iga minuti järel. Laguuni erinevates otstes on lained ka erineva suurusega võimaldades veemõnusid nautida nii algajatel kui ka edasijõudnutel.

Rahvuslik Galerii Singapuris - Uus galerii asub Singapuri kõige ajaloolisemates, raekoja ja ülemkohtu, hoonetes. Galeriis tuleb näitamisele Kagu-Aasia kunsti 19. sajandist kuni tänapäevani. Lisaks kunstiteostele saab galerii katuselt nautida ka imelist vaadet Padangile.

BASK Indoneesias - Varsti avatakse Indoneesias, Gili Meno saarel, uus luksuskuurort. Kuurordist võib leida restorani, rannaklubid, spaa ja isegi veealuse pargi.

Louvre Abu Dhabis - Kuplikujulisest ehitisest Araabia Ühendemiraatides võib külastaja leida püsiekspositsioone Hiina budistlikest maalingutest kuni Itaalia kunstiteosteni. Ennustatakse, et Abu Dhabi Louvre võib tulevikus pakkuda konkurentsi maailma juhtivatele kunstimuuseumitele ning ühtlasi tõmbab ta positiivset tähelepanu Lähis-Ida riikidele

NMAAHC, Afroameerika Ajaloo ja Kultuuri Rahvusmuuseum Washingtonis - Muuseumist saab esimene rahvusmuuseum Ameerika Ühendriikides, mis on täielikult pühendatud afroameerika elule, kultuurile ja ajaloole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles