7 nippi, kuidas stjuardessidega hästi läbi saada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITAR-TASS: MOSCOW REGION, RUSSIA. AUGUST 12, 2014. Stewardesses stand by a new Airbus A 350-900 aircraft with a wide fuselage at Sheremetyevo International Airport. (Photo ITAR-TASS/ Marina Lystseva)
ITAR-TASS: MOSCOW REGION, RUSSIA. AUGUST 12, 2014. Stewardesses stand by a new Airbus A 350-900 aircraft with a wide fuselage at Sheremetyevo International Airport. (Photo ITAR-TASS/ Marina Lystseva) Foto: Lystseva Marina/ITAR-TASS

Budget Travel uuris stjuuarditelt ja stjuardessidelt, mis neid reisijate juures lennu ajal kõige rohkem häirib ning milliseid tegusid tuleks vältida, et sinusse alati positiivselt suhtutaks.

Tihtipeale läheb lennu ajal vaja mõne stjuardessi abi. Kuidas käituda aga nii, et võid kindel olla, et sind teenindatakse alati võimalikult hästi ja kiiresti? Mõned lennukipersonali liikmed on toonud välja nipid, mis tagavad reisides edu.

1. Nupu vajutamine

Pea kohal oleva nupu vajutamine on sama hea kui öelda: «vihake mind». Seda nuppu ei tohiks mis iganes põhjusel mitte kunagi vajutada. Mõned reisijad arvavad, et nupu korduv näppimine tagab talle joogi, snäkid ja toidu kiiremini, kui ühelegi teisele reisijale. Samuti soovitakse nii kiiresti vabaneda tekkinud prügist, tihti esitatakse ka tühiseid ja tüütuid küsimusi. Stjuardessid käivad vahekäikudes pidevalt edasi ja tagasi. Tõenäosus on, et kui ta ei ole hetkel sinu tooli kõrval, ilmub ta sinna lähema 10 minuti jooksul.

2. Jootraha jätmine

Üldjuhul ei ole jootraha jätmine lubatud ja esimesel katsel ütleb stjuardess jootrahast kindlasti ära. Kui aga pista see talle vaikselt pihku, hinnatakse seda kõrgelt. Selle väikese žesti tulemusena võid saada mõne lisasnäki või natuke kangema kokteili. Kui peaksid aga kokku puutuma mõne tõeliselt hea stjuardessiga, siis tuleks sellest teavitada ka lennufirmat. Kiri kliendilt võib nende karjäärile väga palju kaasa aidata.

3. Vanematele: mähkmekott kaasa!

Stjuardessid ei ole teie mähkmekotid. Laste ja beebidega on väga keeruline lennata, mistõttu tuleks end põhjalikult ette valmistada. Sealhulgas tasuks kaasa võtta ka mõni kindlalt suletav kott, kuhu oma võsukese saavutusi peita. Stjuardessidel ei ole imevõimeid ning nad ei saa teie lapse musti mähkmeid võluväel ära kaotada. See kehtib ka kogu ülejäänud prahi kohta, mida teie laps toota suudab. Võta kaasa kott ja võid kindel olla, et stjuardess on teile selle eest tänulik.

4. Järgi reegleid

Kuigi tekib kange tahtmine panna oma liialt suur käsipagas liialt väiksesse pakiriiulisse, siis isegi stjuardessid ei suuda seda sinna toppida. Tihtipeale kipuvad reisijad veel ka stjuardesside peale vihastama, sest neil pole oma pagasit kuhugi panna. Lihtne viis kuidas mitte kellegagi konflikti sattuda - anna oma liialt suur pagas ära.

5. Naerata!

See peaks olema iseenesest mõistetav, ometi tundub see paljudele reisijatele keerulise ülesandena. Stjuardessid on kohustatud naeratama ja olema klientidega äärmiselt viisakad. Seda on aga palju raskem teha, kui vastu vaatab vaid üks mossis nägu. Naeratus ja meeldiv suhtlusviis võib jällegi tuua sind sammu lähemale mõnele lisasnäkile või kangemale kokteilile.

6. Jaga maiustusi!

Mitte ainult stjuardessid ei või snäkke jagada, vaid ka sina saad seda teha. Võta kaasa mõni hea šokolaad või midagi muud mõnusat ja jaga seda stjuardesside ja miks mitte ka juba lennujaama teenindajatega. Stjuardessid on harjunud alati teiste eest hoolitsema ja see võib nende päeva tõeliselt paremaks muuta, kui keegi ka neile midagi peale prügi pakub.

7. Anna oma sündmusest teada

Kui lendad mesinädalaid veetma, või tähistad mõnd teist sündmust, anna sellest meeskonnale teada. Suur tõenäosus on, et sinu eest kantakse siis veel erilist hoolt ning sind võidakse isegi avalikult õnnitleda. Stjuardessid teevad tihtipeale hea meelega kõik selleks, et sinu päev ja lend oleks erilisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles