«Tähesõdade» jälgedes

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Star Wars
Star Wars Foto: Scanpix / Chine Nouvelle / Sipa

Täna esilinastub Eesti kinodes aastaid jututeemat pakkunud Star Warsi filmide seitsmes episood. Mail on välja toonud erinevad paigad Tähesõdade filmidest, mida fännidel on võimalik külastada.

Star Warsi filmile ennustatakse meeletut edu, arvatakse isegi, et filmist võib saada läbi aegade suurim kassahitt. «Star Wars: jõud tärkab» on ülesvõetud üle maailma erinevates paikades, nende hulgas Abu Dhabis, Islandil, Iirimaal ja Suurbritannias.

Skellig Michaeli saar Iirimaal - saar asub Iirimaa külje all ja on ka alates 1996. aastast UNESCO maailmapärandi nimistus. Skellingu saart tuntakse peamiselt sealse kloostri järgi, mis on saarel asunud juba 7. sajandist.

Krafla vulkaan Islandil - Islandil on filmitud uue episoodi mitmed talvised osad. Kuigi Krafla vulkaan hetkel puhkab, on ta pursanud alles hiljuti, 1984. aastal. Vulkaan asub Põhja-Islandil. Sealses piirkonnas on tüüpilised ka looduslikud soojaveebasseinid ja loomulikult on Islandil suur lootus näha ka virmalisi.

GAMA Greenham Common - kohta kasutati kunagi rakettide hoiustamiseks. Nüüd, kui tegemist ei ole just võtteplatsiga, hoiustatakse seal hoopis autosid.

Rub' al Khali kõrb - kõrb asub Araabia Ühendemiraatides, vaid mõne tunnise tee kaugusel Abu Dhabist. Lisaks filmimeeskondadele leiab sealt kõrbest tihti ka motospordihuvilisi.

Deani mets - mets asub Suurbritannias Gloucestershire'i piirkonnas. Deani mets on olnud ka varem juba võtteplatsiks, seal hulgas ka kuulsale sarjale Dr Who.

Järvede piirkond Inglismaal - kuigi piirkond on rohkem hinnatud rahuotsijate ja loodusenautlejate hulgas, on Star Warsi tegijad otsustanud seal filmida hoopis ühe sõjastseeni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles