India kaalub turistidele elevandisõidu keelustamist

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
elevandisõidud Indias
elevandisõidud Indias Foto: Scanpix / Andrew Caballero-Reynolds

India kohtunikud uurivad, kas arvestades elevantide heaolu tuleks Rajahstani ja Goa piirkondades elevandisõidud keelustada, vahendab Telegraph.

India ülemkohus võib keelustata Goa ja Rajahstani maakondades turistide seas populaarsed elevantidega sõidud, sest levinud on kahtlus, et elevante koheldakse halvasti. Kohtunikud nõudsid ametlikku vastust kahtlusele ka murekohaks olevate maakondade esindajatelt.

Petitsiooni kohtule esitas Wildlife Rescue and Rehabilitation Centre, kelle andmete kohaselt hoitakse 130st elevandist 80 eraldatud aedikutes, kus puudub võimalus nende igapäevaste vajaduste rahuldamiseks. Selle tulemusena on elevantidel tekkinud põletikud, nende seljad on paistes ning elevandid näitavad märke ka depressioonist. Petitsioonis seisis veel, et elevandid kannatavad nii füüsilise kui mentaalse kiusamise all ning nad elavad äärmiselt halbades konditsioonides. Neid sunnitakse tapvas kuumuses väsimatult töötama ilma igasuguse võimaluseta joogipausideks.

Lõbusõit elevantidega on juba pikemat aega küsimusi tekitanud ning palju suuremaid reisikorraldajad on selle osa ka oma programmist välja võtnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles