Kaks päeva polaarkonkursi lõpuni: eestlase vahe rumeenlannaga väheneb

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Markus Antson
Hans Markus Antson Foto: Erakogu

Veel kaks päeva on jäänud ülemaailmse polaarkonkursi lõpuni, kus Eesti noormehe esikoht on rahva toel küll püsinud, kuid ööpäevaga on rumeenlannast konkurent vahet vähendanud ligi 3000 hääle võrra.

«Olime päris pikalt ees, kuid Rumeenia on suur riik ja vahe selle esindajaga kahaneb iga tunniga märkimisväärselt, alles eile õhtul oli meie edu ligi 3000 hääle võrra suurem,» sõnas konkursil osalev noorfotograaf Hans Markus Antson (20). Esmaspäeval kella 17.45 seisuga oli Hans Markuse poolt hääli andnud juba 48 271 eestlast, rumeenlanna oli kogunud 35 599 poolthäält.

Konkursi hääletuskeskkonna mobiilivaade avaldab, et kui eestlase osalemisinfot on avalikult jagatud ligi 7000 korda, siis rumeenlanna viimastel päevadel algatatud massikampaania tulemusel on tema info jagamiste arv muljetavaldav 59 000 ehk üle 8 korra rohkem. Kokku osaleb konkursil ligi tuhat kandidaati, sealhulgas mitu eestlast, kellest edukuselt järgmine on 17. kohal platseeruv Marianne Prohhorov üle 3000 häälega.

Ekspeditsioonile saab kutse iga kategooria – kümme valitud riiki, Beneluxi maad ja teiste riikide (Other countries – ing k) – võitja. Eesti läheb konkursil teiste riikide kategooriasse, mis tähendab, et Eesti osaleja konkureerib rohkem kui 200 maailma riigiga, millest Eesti on üks väiksemaid.

Hans Markus Antson on noor loodushuviline ja lootustandev loodusfotograaf, kes võtab osa selleaastasest Fjällräven Polar ekspeditsiooni konkursist. Tegemist on viiepäevase koerarakendi sõiduga Norra, Rootsi ja Soome piirialadel, mille jooksul sõidetakse läbi 300 km.

Ka Hans Markuse osalemist on toetanud juba Eesti Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, Evelin Ilves, mitmed ettevõtjad, kultuuritegelased ja meediaväljaanded. Varasemalt on teisigi eestlasi konkursil edukaks osutunud. 2014. aasta ekspeditsioonil osales tänu kaasmaalaste suurele toetusele Katrina Sokk, kes kogus 28 863 häält. Ka tol korral avaldas tüdruku polaarmatkale toetust Eesti president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles