Paet: Eesti rahvuslik lennufirma peaks eelistama eestimaalasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula

Eile õhtupoolikul Stockholmist meie aja järgi kell 20.50 väljuma pidanud Estonian Airi lennuk saadeti Tallinna asemel hoopis Vilniusesse, Eestisse suunduv lend aga hilines poolteist tundi.


Stockholmi lennujaamas oli ühes teiste eestlastega ooterežiimil ka välisminister Urmas Paet, kelle jaoks oli arusaamatu, miks rahvuslik lennufirma taolise eelistuse kasuks otsustas. «Minu jaoks on see väga kummaline, et lennuk, mis tuli Tallinnast ja selle asemel, et õigel ajal Tallinnasse tagasi lendaks, hoopis Vilniusesse lendab,» oli Paet nördinud.

Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelineni sõnul oli tegu oli plaanijärgse lennuki vahetusega Stockholmis. Väljalend Tallinnasse hilines lennukite rotatsiooni tõttu, mille põhjustas ühe lennuki täiendav tehniline hooldus.

Lennufirma vangerduste tõttu lükati lendu Tallinnasse poolteist tundi edasi (lend väljus Eesti aja järgi 22.20). «Arusaamatu, et Eesti rahvuslik lennukompanii eelistab kõike muud, aga mitte Eesti inimeste kohale jõudmist,» möönis välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles