Õnnetus ei hüüa reisilgi tulles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetusi võib juhtuda ka reisil hobiga tegeledes.
Õnnetusi võib juhtuda ka reisil hobiga tegeledes. Foto: SCANPIX

Paljud peavad reisikindlustust ebavajalikuks kuluks, mille arvelt säästa saab, kuid reaalsuses ei saa õnnetusi, pagasi kaotamist või lennu tühistamist ette näha.

Swedbank P&C Insurance AS kindlustusjuhtumite statistika kohaselt tuleb reisil olles enim ette õnnetusi või haigestumisi (27 protsenti), mis vajavad ravikulude hüvitamist. Teisel kohal on pagasi kahjustada saamine või täielik kadumine (24 protsenti) ja kolmandal reisi ärajäämine enda või pereliikmete haigestumise tõttu (19 protsenti).

1. Lend jääb ära või lükatakse kaugesse tulevikku. Lennufirma peab pakkuma alternatiivse reisivõimaluse, kuid kui sobivat lendu ei suudeta leida, siis peab firma hüvitama lennupileti hinna ning klient saab ise otsida sobiva lennu. Kui uus lennupilet on kallim, siis hüvitab kindlustus kuni 150 euro väärtuses lennupiletite erinevuse. Reisikindlustus katab ka transpordivahendi hilinemise või sellest maha jäämisega seotud kulud.

2. Kaotatud pagas jõuab omanikuni keskmiselt viie päevaga. Kindlustusega ei pea reisi sihtpunkti jõudes kaotatud pagasi pärast muretsema. Seniks, kui kaotatud pagas omanikuni jõuab, on tal õigus vajalikke esmatarbekaupu poest osta ja kindlustus katab kulud kuni 300 euro ulatuses. Kui reisil peaks midagi juhtuma dokumentidega, siis katab kindlustus ka kulutused, mida on vaja uute dokumentide saamiseks.

3. Haigestumise hind võib olla kõrge. Haigestumise korral  katab kulud sobilik kindlustus. Kindlustus aitab ka siis, kui isik ise või pereliige haigestub enne reisi ja kauaoodatud puhkusele polegi võimalik minna - reisikindlustus katab sellisel juhul piletite hinna.

4. Tõsisem trauma ei hüüa tulles. Ka reisil olles ei saa välistada õnnetusi, mille tagajärjed võivad olla kurvad. Raviprotseduuride ja lõikuse hind on kõrge, lisaks on vaja haiglas taastuda. Reisikindlustus katab meditsiinikulud ning vajadusel ka haigestunu transportimisega seotud kulud.

5. Reisija on ise õnnetuse põhjustajaks. Kindlustust tehes peaks veenduma, et see kataks nii endaga juhtunud kui enda põhjustatud õnnetuste kulud. Kindlustus ei hüvita küll nõudeid, kui viga on saanud rendiauto- või paat, kuid teiste ootamatute õnnetuste puhul see aitab, juhul kui oled ise kogemata põhjustanud õnnetuse. Kaitse ülempiir sel juhul on 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles