Vene turistide arv aastavahetusel kasvab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellid ootavad aastavahetusel 20 protsenti rohkem Vene turiste.
Hotellid ootavad aastavahetusel 20 protsenti rohkem Vene turiste. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tallinna majutusasutuste sõnul näitavad seni tehtud broneeringud, et tänavu aastavahetusel oodata kuni 20 protsenti rohkem Venemaa turiste kui möödunud aastal.

«Hinnatase on hotelli tubadele nelja viimase aasta madalaim just sellele segmendile – saame rohkem turiste, aga odavama hinnaga. Samas on ka palju neid, kes küsivad kallima klassi tube ja vene turistid on nõus maksma hea kvaliteedi eest,» ütles Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) tegevjuht Maarika Liivamägi.

Liivamägi tõi välja, et oluliselt on kasvanud online-kanalite kaudu tehtavad broneeringud, neid eelistatakse umbes 30 protsenti rohkem kui mullu. Lisaks on Liivamägi sõnul muutunud see, et paljud turistid tulevad oma autodega.

«Märgatavalt on kasvanud ka turistide hulk, kes tulevad mitte Peterburi või Moskva piirkondadest, vaid mujalt Venemaal, mis on ühtlasi hea võimalus meid laiemalt tundma õppida,» märkis Liivamägi.

Samas on 2015. aastal langenud Venemaa turistide arv kõigil kuudel. Esimese kaheksa kuuga on nende arv Eesti majutusasutustes langenud 38 protsenti 41 803 turistile.

EHRL-i juhatuse esimees Verni Loodmaa rääkis, et Vene rubla ostujõu vähenemine euro suhtes on ilmselt peamine põhjus, miks Vene turistide arv rekordiliselt väike on. «Eks on riike, kus Vene turistide arv on veel drastilisemalt langenud, näiteks Soomes,» ütles Loodmaa.

Tänavu kaheksa kuuga on Eesti majutusasutustes kõigi turistide arv tõusnud 8,5 protsenti 832 537 turistini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles