Uue lennufirma esindaja: meie käed on lühikesed

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviation Groupi juhatuse liikme Erik Sakkovi seljas oleval särgil on uue lennufirma slogan - Lennud toimuvad.
Nordic Aviation Groupi juhatuse liikme Erik Sakkovi seljas oleval särgil on uue lennufirma slogan - Lennud toimuvad. Foto: Erik Prozes

Juba teist korda nädalase tegutsemise ajal on lennukirikke tõttu ära jäänud uue Eesti lennufirma Nordic Aviation Groupi (NAG) lennud, ettevõtte kinnitusel on nad teinud reisijate jaoks kõik, mis võimalik.

«Selles, et lennukitel on tehniline rike, pole mitte midagi imelikku. Me pole mingi eriline lennufirma, kellega seda ei juhtu,» kommenteeris lendude ärajäämist NAG juhatuse liige Erik Sakkov ning lisas, et peaksime rõõmsad olema, et Oslo-Tallinna lennuki rike ilmnes enne õhkutõusu.

NAGi hüüdlause «Lennud toimuvad!» on Sakkovi sõnul mõeldud pigem Eesti elanikele selgitamiseks, et Estonian Airi tegevuse lõppedes toimib kohaliku firma lennuliiklus siiski edasi.

«Lendude ärajäämine mõjutab kõiki inimesi väga halvasti - esiteks on see igale inimesele isiklike plaanide muutus ja suisa tragöödia, kuid meil kõigil on lende ära jäänud. Sellest hoolimata oli hea, et katkise lennukiga ei tõustud õhku,» lisas ta.

Eile ära jäetud Oslo-Tallinn lennu tõttu jäi mitukümmend Eesti reisijat Oslosse ning enamik neist jõuab tagasi kodumaale täna hilisõhtul. 22 reisijat suudeti paigutada hommikusele otselennule. «Küllap ikka prooviti kõik reisijad sellele lennule panna, kuid meie käed on lühikesed ning me ei näe lennuki seisukorda,» ütles Sakkov.

Lisaks tõi ta põhjusena välja samaaegselt toimuva Lufthansa lennufirma töötajate streigi, mistõttu jäävad mitmed lennud ära. «Praeguse streigi tõttu on kõik lennud täis ning meil pole inimesi kuhugi panna. Kui meid ei oleks, oleks Eesti lukus, sest Lufthansa ka ei lenda,» rääkis Sakkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles