Meenutus: Estonian Airi kapteni südamlik žest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Raskelt haigete laste unistusi täitva heategevusfondi Minu Unistuste Päev vabatahtlik Kersti Urbala meenutas üht augustikuist päeva, kui hilisõhtul helistas talle Estonian Airi kapten ja palus isiklikult vabandust lennu hilinemise eest.

Augusti alguses aitas heategevusfond täita 10-aastase Herdise unistust - külastada Taani Legolandi. Kopenhaagenisse plaaniti lennata Estonian Airiga.

«Lennujaama tulime juba mõni tund varem, sest ootusärevus oli suur. Mul oli lennukimeeskonnaga kokku lepitud, et tubli tüdruk saab ka kokpitti ja et teda koheldakse vääriliselt,» rääkis Urbala.

Paraku lükkus lend kuue tunni võrra edasi ja lennuk tõusis õhku alles südaöö paiku. «Estonian Airi töötajate kiituseks ütlen, et meile jagati infot ja vastati küsimustele vaatamata minu närvilisele suhtlusstiilile rahulikult, pakuti ja otsiti erinevaid, tõepoolest toimivaid lahendusi,» jagus Urbalal vaid häid sõnu. Isegi pleedid anti, et oodates külm ei hakkaks.

«Meiega käituti väga viisakalt ja sõbralikult. Saime ka piisavalt infot, et teaks, kuidas edasi käituda. Meie pärast muretseti ja meist hooliti,» lisas Urbala, et see tekitas hea tunde.

Herdis lennujaamas. Allikas: Minu Unistuste Päev
Herdis lennujaamas. Allikas: Minu Unistuste Päev Foto: minuunistustepaev.ee

Õhtul kella 23 paiku, umbes tund enne lendu, helises tema telefon. «Mulle helistas selle sama lennuki kapten, kellega oleksime pidanud lendama. Ta vabandas isiklikult meie ees, soovis tublile tüdrukule ilusat unistuste päeva ja andis edasi sõnumi, et teise lennuki meeskond on teadlik, et nende lennukis on «unistuste päeva» laps,» meenutas Urbala.

Selline lähenemine on väga isiklik, sõbralik, liigutav ja hooliv, märkis ta. «Meie reis sujus kenasti ja kui ma mõtlen tagasi sellele õhtule lennujaamas, kus mitte keegi ei kurjustanud, karjunud ega loopinud inetusi, tekib soe tunne südamesse. Estonian Airi töötajad tegid meid kõiki relvituks oma hooliva ja sõbraliku suhtumisega. Aitäh!» lisas Urbala, et tema meenutab meie hingusele läinud lennufirmat vaid heade sõnadega.

Hiljem ütles Herdis, et lennukiga Legolandi sõit oli väga äge kogemus. Ta lisas, et eriti vahva oli lennuki kokpitis öist taevast nautida.

Loe Herdise unistuste päevast lähemalt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles