AirBalticu broneeringud on kolmekordistunud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBaltic ei jäta kasutamata olukorda, mis on järgnenud Estonian Airi tegevuse lõpetamisele.
AirBaltic ei jäta kasutamata olukorda, mis on järgnenud Estonian Airi tegevuse lõpetamisele. Foto: Sander Ilvest

Viimase nelja päeva jooksul – pärast seda kui Estonian Air lennufirma turult lahkus –, on airBalticu müüdud piletite arv Eestis kolmekordistunud.

«AirBalticul on selgelt madalam hind kui lahendusel, mida eestlased praegu kasutavad,» põhjendas airBalticu kommertsjuht Christophe Viatte olukorda, kus hüppeliselt on kasvanud lennufirma broneeringute arv võrrelduna sama perioodiga aasta tagasi. Viatte lisas, et siinsete lendude kasv on osa ka ettevõtte Horizon 2021 äriplaanist, mida toetab uus investor.

Viimast tutvustas ettevõtte lõppenud suvel, viidates soovile suurendada lennuühenduste arvu kogu Baltikumis. airBaltic Horizon 2021 sihiks on opereerida 11 otseliiniga Tallinnast ning Vilniusest ning enam kui 60 otseliiniga Riiast järgmise viie aasta jooksul.

Täna pakub airBaltic Tallinnast nelja otseliini: Tallinna-Riia, Tallinna-Berliini, Tallinna-Pariisi ja Tallinna-Viini suunal. Lennufirma võrgustikus on kokku üle 60 sihtkoha, millest igaühe kaudu on võimalik lennata erinevatesse sihtkohtadesse Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles