Turismiliidud kiidavad uue rahvusliku lennufirma heaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Eesti turismifirmade Liit, konverentsibüroo ning hotellide ja restoranide liit peavad oluliseks, et uus lennufirma on kohalikku päritolu ning Eestile on tagatud otseühendused oluliste sihtkohtadega.

«Kui välismaistel partneritel pole enam võimalik oma kliente mugavalt Tallinnasse lennutada, lendavad nad mujale ning Eesti turismisektor kannatab,» tõdes Eesti turismifirmade liidu peasekretär Kristen Lahtein. Samuti muutub kehva ühenduse tõttu Eesti inimesel keeruliseks leida Tallinnast väljuvaid soodsaid lennupileteid vajalikesse sihtkohtadesse.

«Kui Eesti ei säilita oma lennufirmat, siis võõras võib ühendused iga kell lõpetada ning sel juhul on uut firmat rajama hakata kordades raskem ja kallim,» lisas Lahtein. Liidud soovitavad Nordic Aviation Groupi Eesti inimestele, sest Lahteini sõnul on näha, et firma tegutseb Eesti kliendile mugava lennuühenduse nimel.

«Nii Eesti inimeste kui turismisektori jaoks oluline, et Nordic Aviation Group on juba esimesest päevast võtnud üle Eesti turismi jaoks olulised sihtkohad nagu Brüssel, Amsterdam, Vilnius, Põhjamaad ja Kiiev,» rääkis Lahtein.

MTÜ Eesti konverentsibüroo tegevjuhi Kadri Karu hinnangul on head otselennuühendused Euroopa pealinnadega elulise tähtsusega Eesti konverentsiturismi jaoks. «Ärireisijad ja konverentsituristid panustavad Eesti majanduse ja teaduse arengusse väga palju,» kinnitas Karu.

Liidud avaldavad lootust, et aja möödudes lisandub sihtkohti veelgi ning käima pannakse ka hooajalised liinid. «Mida rohkem otseliine, seda enam tuleb siia välismaiseid turiste,» kinnitas Lahtein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles