Kuressaare lennujaam kasvatab jõudsalt reisijate arvu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare ooperipäevad on üheks suviseks turismimagnetiks.
Kuressaare ooperipäevad on üheks suviseks turismimagnetiks. Foto: Mati Põldre/Pärnu Postimees

Kui Eesti regionaalsetes lennujaamades vähenes reisijate arv 2013. aastaga võrreldes eelmisel aastal viis protsenti, siis Kuressaare lennujaama läbivate reisijate arv tõusis 500 inimese võrra ning on tõusuteel ka tänavu.

Tallinna lennujaama 2014. aasta aruande andmetel oli Kuressaare lennujaamas 2013. aastal reisijaid 13 163 ja 2014. aastal 13 665, kirjutab Saarte Hääl. Statistika Kuressaare lennujaama läbinud reisijate kohta näitab, et veel septembris käis sealt läbi 69,5 protsenti rohkem reisijaid kui möödunud aastal samal ajal.

Kuressaare lennujaama juhi Mati Tangu sõnul tekitasid hüppe Saaremaa Golfi korraldatud Estonian Airi tšarterlennud Rootsist.

Kõige rohkem reisijaid oli traditsiooniliselt suvekuudel ja kuigi suvi algas turismiga seotud inimestele kesiselt, oli suve teine pool rahvarohkem - reisijate arvu aitasid kasvatada ooperipäevad ja Saarte mängud, mille jooksul toimusid samuti mitmed tšarterlennud.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles