Miks ei tohi hambaharja jätta hotellituppa?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaharja välimus kuritarvitamist ei reeda.
Hambaharja välimus kuritarvitamist ei reeda. Foto: SCANPIX

On asju, mida on parem mitte teada. Üks neist on teadmine, mis juhtub hotellituppa jäetud hambaharjaga.

Ilmselt võib kindel olla, et selle artikli lugeja ei jäta enam oma hambaharja hotellituppa ning paneb hügieenitarbed kohta, kust neid otsida ei osata, kirjutab Travelbook. Ühe anonüümseks jääda soovinud hotellitöötaja sõnul oli esimene asi, mida talle õpetati just see, et hambaharja ei tohi jätta nähtavale, sest koristajad kasutavad seda puhastamiseks. Hambahari sobib hästi vuugivahede või kraanikausi küürimiseks.

Mõne aasta eest ilmunud raamatus «Total bedient – Ein Zimmermädchen erzählt» (Teie teenistuses – ühe toateenija lugu –toim.)  rääkis autor Anna K., et hambaharja kasutatakse WC puhastamiseks. Aga seda vaid juhul, kui tegu on olnud räpakate klientidega ja soovitakse neile kätte maksta.

Hambaharja nö kuritarvitatakse pigem ajafaktori tõttu. Hotelliteenindajatel on toa koristamiseks 20 kuni 30 minutit aega. Selle aja jooksul tuleb tolm pühkida, voodi üles teha, põrand puhastada, minibaar täita, vann küürida. Kokku on nimekirjas 20 tööd, mis on vaja teha. Seejuures peab kõik tip-top välja nägema.

Kui vannitoas on mõnes raskesti ligipääsetavas kohas plekk või mustus, on lihtsam haarata hambahari kui minna spetsiaalse harja järgi.

Ka ei maksaks juua vett vannitoas olevast klaasist, sest ühe hotellijuhi sõnul lüüakse see sageli läikima sama rätikuga, millega on eelnevalt prill-lauda või kraanikaussi kuivatatud.  Samuti hingavad koristajad sageli klaasi sisse, et see paremini läigiks.

Seega järgmine kord pange hambahari mujale ja peske klaas enne joomist kuuma veega üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles