Hololei: Estonian Air ei saa endale rohkelt otseühendusi lubada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei.
Henrik Hololei. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Euroopa Komisjoni mobiilsuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektori Henrik Hololei sõnul on praegu Euroopa lennundusturul trendiks väiksemate lennuettevõtete koondamine suuremate ettevõtete alla.

EL lennundusturul valitseb trend, kus väikesed lennuettevõtted koonduvad konkurentsis püsimiseks suuremate gruppide alla, kirjutab ERR. Seetõttu ei ole Hololei arvates võimalik, et väike rahvuslik lennukompanii nagu Estonian Air suudaks pakkuda Tallinnast rohkel arvul otseühendusi nagu seda teevad suured lennunduskontsernid.

«Eesti turg ei ole väga suur ja see tähendab, et lennundussektoris, mis on enim konkurentsile avatud turg, ei saa Eesti lennukompanii endale nii palju otseühendusi lubada,» selgitas Hololei saates «Terevisioon».

Hololei leidis, et kokkuvõttes toimivad kõik lennundusettevõtted ühistel reeglitel, kuid konkurentsieelis on sellel, kelle selja taga on 10 miljonit, mitte 1,3 miljonit potentsiaalset klienti.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles