Lisareisid Hiiumaa liinil jätkuvad ka oktoobris

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heltermaa sadam
Heltermaa sadam Foto: Laura Oks/Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tellis Heltermaa–Rohuküla liinile lisareise ka oktoobrikuuks – sel ja järgmisel nädalal teevad Väinamere Liinide parvlaevad St Ola ja Regula Hiiumaa liinil kokku 28 lisareisi.

Vastuseks küsimusele, miks tellitakse lisareise just Rohuküla–Heltermaa, mitte Virtsu–Kuivastu liinile, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda, et ministeeriumil tellijana tuleb leida mõlemal liinil mõistlik nõudluse ja pakkumise suhe, vahendab Hiiu Leht.

«Oluline on, et ei oleks süstemaatilist reisijate mahajäämust ja et parvlaevad ei sõidaks ka tühjalt. Antud juhul on senise statistika põhjal Rohuküla–Heltermaa liinil vajadus lisareiside järele, Virtsu–Kuivastu liinil vajadust sellisel kujul ei ole,» põhjendas Ruuda.

Ruuda selgitas, et kuigi Hiiumaa parvlaevaliini reis on kallim kui Saaremaa liinil, on sellel liinil üle veetavate reisijate arv oluliselt väiksem võrreldes Virtsu–Kuivastu liiniga, mistõttu kokkuvõttes on lisareiside arv Hiiumaa liinil väiksem.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles