Segadus bussiturul on jõudnud väikelinna elanike igapäevaellu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus
Bussipeatus Foto: SCANPIX

Viimasel aastal ekspressbusside turu ümber aset leidvad segadused on oma mõju avaldanud maakonnaliinidele – näiteks Raplast läbi sõitvate bussiliinidega on viimasel ajal olnud erinevaid probleeme.

Lisaks sellele, et ühel hetkel plaanitakse väikelinnast läbi sõitvaid bussiliine küll sulgeda, küll ikkagi alles jätta, on reisijate suurimaks probleemiks osutunud aga Rapla bussijaama seintel olev bussigraafik, mille info ei ole enam ajakohane, vahendab Raplamaa Sõnumid. Näiteks pöördus maakonnalehe poole hiljuti naine, kes oli nördinud, et bussijaama seinal oleval sõiduplaanil oli endiselt kirjas õhtusel ajal Tartu liinil sõitev buss, mis tegelikult enam ei sõida.

Hansa Bussiliinid OÜ Pärnu ja Rapla regiooni juhataja Margus Maiste sõnul vastutab maakonnasiseste bussiliinide eest Hansa Bussiliinid, muudel juhtudel on tema sõnul graafikud aga teiste vedajate korraldada, sest Hansa Bussiliinid ei täida bussijaama funktsiooni ning seda kinnitas ka Rapla maavalitsus.

«Vahel on raske märgata ja igapäevaselt näpuga järge ajada, kas nüüd kõik liinid sel päeval sõidavad,» sõnas Rapla maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna ühistranspordi peaspetsialist Raivo Kont-Kontson, lisades, et maavalitsuse ja Hansa Bussiliinide koostööl püütakse olukorda parandada ning vahetada eksitava sisuga bussigraafikud õigete vastu.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles