Eestit külastavaid Vene turiste jääb üha vähemaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piirisild.
Narva piirisild. Foto: Aldo Luud

Statistikaameti andmetel oli juuli, mis on traditsiooniliselt puhkuste hooaja kõige turistiderohkem kuu, tänavu Vene turistide arvult 22 protsendi võrra viletsam kui möödunud aastal.

Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti turismikoordinaator Olga Tšerjomuškina ütles, et kõik kohalikud hotellid ei ole veel oma näitajaid edastanud ning täpset pilti olukorrast esialgu ei ole.

«Kuid üldiselt on juba praegu näha, et turiste on vähemaks jäänud, eriti Venemaa turiste − neid on umbes 40 protsendi võrra vähem,» tegi Tšerjomuškina puhkuste hooajast kokkuvõtteid.

«Praegu, mil reisiagente on väheks jäänud, külastavad paljud inimesed ise veebilehte booking.com, tutvuvad sellega ning neil kerkib küsimus, kuhu oleks lihtsam sõita, sest ka viisaküsimus on endiselt valus. Ettekujutus Eestist ja soov Eestit külastada sõltuvad väga paljudest asjadest − küsimus ei ole üksnes hinnas,» on Narva-Jõesuu spaa ja sanatooriumi tegevjuht Karina Küppas veendunud.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles