Suurlennufirma valmistub homseks streigiks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: Jean-Paul Pelissier

Saksamaa pilootide ühing Vereinigung Cockpit (VC) avalikustas, et homme hommikul kella kaheksast kuni südaööni streigivad Lufthansa piloodid, kel on sel päeval ees pikamaalend alguse või lõpuga Saksamaal.

Lufthansa teatab oma kodulehel, et ettevõte vabandab võimalike ebameeldivuste eest ning annab endast parima, et hoida võimalikud häired minimaalsel tasemel. Praegu töötab firma spetsiaalse lennuplaani nimel, mis avalikustatakse niipea kui võimalik.

Reisijatel palutakse järjepidevalt jälgida oma lennu staatust. Kui inimese broneeringu kontaktinfos on telefoninumber olemas, edastatakse lennuinfo ka sõnumiga. Jooksvalt saab infot Lufthansa koduleheküljelt.  

Ühing on juba kuude kaupa Lufthansa vastu sõdinud, et saavutada pilootidele paremad palga- ja pensionitingimused. «Meile on selgeks saanud, et Lufthansa juhatus ei püüdle ühise lahenduse poole,» ütles VC pressiesindaja Markus Wahl nädal tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles