Turvakontroll lennujaamades karmistub veelgi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui alates 1. märtsist kontrollitakse Euroopa Liidu lennujaamades senisest karmimalt käsipagasit, siis alates 1. septembrist tuleb lendajatel leppida veelgi karmima kontrolliga.

«Euroopa Komisjoni aktid näevad 1. septembrist ette veelgi karmimad nõudmised reisijate kontrollimisele,» vahendab TVnet Riia lennujaama avalike suhete esindaja Sarmite Rinmane intervjuud BNSile. Tema sõnul tuleb alates septembrist reisijatel arvestada sellega, et turvakontrolli läbimine võtab kauem aega, sest mõne reisija käsipagas läbib senisest veelgi detailsema läbivaatuse.

Rinmane sõnul on tõenäoline, et käsipagasi kontroll võtab senisest kauem aega, kuid mitte märkimisväärselt ja seetõttu pole reisijatel põhjust muretsemiseks.  «Et õigeaegselt täita enne lendu  kõik formaalsused soovitame reisijatel tulla lennujaama kaks tundi enne planeeritud väljalendu,» rääkis pressiesindaja.

Alates 1. märtsist võetaks lennujaamades käsipagasilt lisaproove võimaliku lõhkeaine tuvastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles