Võltspolitseinikud petsid turistidelt välja suure rahasumma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Kaks rumeenlast petsid Kopenhaagenis politseinikena esinedes turistidelt välja 45 000 Taani krooni (ligi 6000 euro) ulatuses raha.

Kaks Rumeeniast pärit meest vanuses 36 ja 52 eluaastat astusid pühapäeval kohtu ette süüdistusega, et nad olid esinenud politseinikena ning röövinud turistidelt suure rahasumma, mille nõudsid neilt välja trahvide pähe, vahendab The Local.

«Paljud turistid ei tea riigis kehtivaid seadusi ning seetõttu on kurjategijatel lihtne nende teadmatust ära kasutada,» ütles Sajja Haider Kopenhaageni politseist.

Politsei andmetel tutvustasid mehed end erariides politseinikena ning kasutasid võltsitud või välismaalt pärit politseimärki. Nii püüti turistidele tõestada, et nad on rikkunud seadust ning peavad otsekohe tasuma trahvi sularahas. Politsei kahtlustas veel varianti, et mehed nõudsid turistidelt näha esmalt nende passi ning seejärel krediitkaardiandmeid ja  PIN-koodi, mida hiljem kurjasti ära kasutasid.

Petturid arreteeriti Kopenhaageni ühe turistirikkama atraktsiooni, Tivoli Gardens lõbustuspargi juures. Haideri sõnul on politseil head valvekaamera fotod võltspolitseinikest ning ka mitmed petetud turistid andsid teada nendega kokkupuutest. Mehi süüdistatakse pettuses ning riigiametniku kehastamises, mille karistuseks on kuni 18 kuud vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles