Eesti meelitab turiste Peterburist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid välikohvikutes Raekoja platsil.
Turistid välikohvikutes Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Peterburis ja selle lähiümbruses algas Eestit kui atraktiivset ja mitmekülgset reisisihti tutvustav kampaania.


Eesti on Venemaa turistide seas jätkuvalt populaarne reisisihtkoht, seitsme kuuga on Venemaa turistide ööbimiste arv Eestis mullusega võrreldes kasvanud 50 protsenti, jõudes rekordilisele tasemele.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on talvekampaania põhirõhk erinevate linnapuhkuse võimaluste tutvustamisel. «Tallinn on Peterburi elanike seas tuntud reisisihtkoht, kuid sageli on viimasest külastusest möödunud aastaid ning selle kampaaniaga loodame nad taas meile külla kutsuda,» ütles ta.

Kampaania põhirõhk on Tallinna linnapuhkuse võimaluste tutvustamisel, kuid tähelepanu juhitakse ka Eesti teistes linnades pakutavatele vaba aja veetmise võimalustele.

Venemaa oli möödunud aastal üks neid väheseid riike, kust pärit turistide arv majanduslanguse ajal kasvas. Mutso lisas, et kõikide eelduste kohaselt kasvab järgmisel aastal Venemaa turistide huvi Eesti vastu veelgi, kuna Tallinnast saab Euroopa kultuuripealinn.

EASi turismiarenduskeskuse poolt korraldatav kampaania Peterburis kestab 18. oktoobrist kuni 14. novembrini. Eestit reklaamivad plakatid on üleval Peterburi tänavatel, metroojaamades, rongides, internetis ja meediaväljaannetes. Kampaaniat korraldatakse Euroopa Regionaalarengu fondi vahenditest.

Eestit tutvustatakse ka kohvikutes ja spordiklubides, kus näidatakse vastavaid teleklippe. Lisaks toimub raadios Retro FM auhinnamäng, mille raames loositakse välja 12 eestipärast talvepuhkuse kingitust ning peaauhinnaks on lennureis neljale inimesele Eestisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles