Tartu lennujaama on sel aastal läbinud 20 000 reisijat

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Margus Ansu

Eilehommikuselt Riia-lennult astus maha tänavune Tartu lennujaama 20 000. reisija. Kui palju neist reisijatest on lõpuks pidanud sihtkohta sõitma bussiga, selle kohta pole lennujaam eraldi arvet pidanud.


Mullu juulis rahvusvaheliste regulaarlendudega alustanud Tartu lennujaama on kokku kasutanud juba ligi 30 000 reisijat, vahendas Tartu linnavalitsuse teade. Esialgu seadsime sihiks 27 000 reisijat aastas ning praegu on see veel täiesti reaalselt saavutatav, leidis lennujaama direktor Margo Muda.

Kuna järgmisel nädalal hakkab reaalselt tööle ka pikalt oodatud instrumentaal-maandumissüsteem (ILS), siis võib reisijate arv veelgi kasvada, sest ilmastikuolude tõttu lennud enam nii lihtsalt ära ei jää. Lendude ärajäämist madala täituvuse tõttu ILS mõistagi ei mõjuta.

Muda kinnitas Postimehele, et lennujaam ei ole täpset arvet pidanud, kui palju reisijaid on näiteks Riia või Stockholmi liini läbinud osaliselt või tervenisti hoopis bussiga, kuna lend on jäänud ära. «Paljud inimesed lükkavad lennu ärajäämisel reisi järgmisse päeva. isegi kui meil oleks need numbrid, ei kajastaks need tegelikkust,» selgitas Muda.

Tartust saab praegu sõita kaks korda nädalas Stockholmi ja kuus korda nädalas Riiga. Talve hakul lõppevad aga lennud Stockholmi. Tulevikus alustab Estonian Air lendudega Tartu ja Tallinna vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles