Kallis küla hiidlinna rüpes

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüüpiline Greenwich Village: punastest tellistest fassaadiga kolme-neljakorruselised eramud tihedalt reas, kitsaste tänavate ääres kõrgumas lehtpuud. See polekski nagu New York, ega ju?
Tüüpiline Greenwich Village: punastest tellistest fassaadiga kolme-neljakorruselised eramud tihedalt reas, kitsaste tänavate ääres kõrgumas lehtpuud. See polekski nagu New York, ega ju? Foto: Priit Pullerits

Rohelusega kaunistatud Greenwich Village’i linnaosa New Yorgis tekitab tunde, et olete maailma metropolist oi-oi kui kaugel. Seal leidub vägagi kummalisi paiku.

Ei kujuta ette, kes Eestis sellise elamise ostaks: surutud kitsalt kahe tumepunase eramu vahelisse tühimikku, kust ennevanasti sõitsid läbi hobukaarikud – laiust vaevu-vaevu 2,9 meetrit. Kolm kokkupressitud korrust mahutavad kuidagi siiski kolm magamistuba, kaks vannituba ja neli kaminat, alt üles viib imekitsas keerdtrepp. Kolme maapealse ja ühe keldrikorruse peale on ruutmeetreid vaid 93. Tunnete juba klaustrofoobiat?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles