Kolm soovitust, mida Kreekasse reisides silmas pidada

, Swedbanki investeerimise ja kindlustuste osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus esitab ELAKile eelnõu Kreeka stabiilsustoetuse tingimuste üle läbirääkimiste alustamiseks.
Valitsus esitab ELAKile eelnõu Kreeka stabiilsustoetuse tingimuste üle läbirääkimiste alustamiseks. Foto: AFP/SCANPIX

Vahemeri, suussulavad hõrgutised, kuum päike ja ajaloohõng – need on vaid vähesed põhjused, mis turiste ikka ja jälle Kreekasse viib. Ent mida pidada silmas praeguses olukorras Kreekasse reisides?

Loomulikult tuleks iga reisiga sõlmida reisikindlustus, et minimaliseerida kõikvõimalikud riskid. Olenemata sellest, kas reisi sihtkohas on stabiilne olukord või mitte. Teadupärast ei hüüa õnnetus tulles ja ka kõige detailsemalt planeeritud reisil võib ette tulla ootamatusi. Nagu näiteks pagasi kadumine, õnnetused, haigused, lendude hilinemine – korraliku kindlustuse olemasolul ei pea selle pärast aga liigselt muretsema.

Kui peaks aga juhtuma nii, et reisi sihtkohas viibimine või turismiteenuste osutamine katkestatakse ametivõimude poolt, kas mõne loodusõnnetuse, terrorismiakti või mastaapse rahvarahutuste tõttu, siis hüvitab Swedbanki  P&C Insurance AS kindlustus klientidele kuni 1000 eurot erakorraliseks tagasipöördumiseks tehtud kulutustes.

Ent sellisel juhul peab välisministeerium olema teavitanud oma kodulehel, et piirkond on katastroofi piirkond ning nad ei soovita sinna reisida. Selleks aga vähemalt praegu põhjust pole olnud, seda enam, et ajalugu on näidanud, et kreeklased on üldjuhul tänulikud, kui turistid neid külastavad.

Teiseks soovituseks on pöörata tähelepanu sularahale ja maksetele. Kuigi soovitatakse igaks juhuks reisile sularaha kaasa võtta, sest teenindusasutused võivad keelduda kaardimaksetest, tuleb silmas pidada, et selle tõttu on suurem oht varaste ohvriks langeda nii tänaval kui ka hotellitoas. Kui kliendile hüvitatakse hotellist varastatud pagasi maksumus, siis seal olevat sularaha kindlustus ei hüvita. Ja veel –soovitatav on pere peale kaasa võtta mitut tüüpi pangakaarte, näiteks tavalise deebetkaardi juurde ka krediitkaart, et juhuks kui ühte kaarditüüpi mõni asutus ei aktsepteeri, siis on olemas varuvariant.

Ja kolmas soovitus – troopiliste temperatuuridega lõunamaa piirkonda reisides soovitatakse alati kaasa võtta ka reisiapteek, et kiireloomulised mured ise ära lahendada.

Reisiapteeki sisu kohta annavad paljud apteegid ise teada kodulehekülgedel või tasub küsida otse apteekrilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles