Saksa lennujaamade kehv turvakontroll teeb Brüsseli ametnikele tuska

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ka Saksamaa valitsus tunnistas nädalavahetusel, et sealsete lennujaamade turvakontroll jätab soovida, nagu sellele on varasemalt viidanud Euroopa Komisjoni ametnikud.

«Lennujaamade möödunud aasta kvaliteedikontrolli aruannetest tuli välja, et osades liidumaades ei viidud lennujaamade turvakontrolli läbi sellisel määral ja viisil nagu kehtiv regulatsioon seda nõuab,» ütles Saksamaa siseministeeriumi esindaja parlamendile saadetud kirjas, vahendab Local Saksa väljaannet Mitteldeutsche Zeitung. Ministeeriumi esindaja sõnul vastutavad korrapärase turvakontrolli läbiviimise eest liidumaade valitsused.

Turvakontrolli nõuetest kinnipidamist on Saksamaa lennujaamades varasemalt kritiseerinud ka Euroopa Komisjon. Küll aga on liidumaad seni probleemi eitanud. EL-i institsiooni ametnike sõnul ei pea aga Saksamaa valitsus nõuetest kinni, kuna kontrollib turvakontrolli läbiviimist oma lennujaamades ebaregulaarselt ja puudulikult.

Selle aasta maikuus oli Saksamaa siseministeerium seisukohal, et Euroopa Komisjoni ametnikud viitavad oma ettekirjutustes kolme aasta vanustele, lennuturvalisusega seotud andmetele 2012. aastal, mille järel võttis ka Saksa valitsus ette täiendavad meetmed, et olukorda lennujaamades parandada. Küll aga kinnitavad kõige värskemad andmed, et kehv turvakontroll on jätkuvalt Saksamaa lennujaamades suureks probleemiks.

Vasakpartei (Die Linke) parlamendisaadik Jan Korte ütle väljaandele Mitteldeutsche Zeitung, et olukorda annaks parandada, kui föderaalpolitseinike arvu suurendataks, kuna nemad vastutavad kõige otsesemalt liiklusturvalisuse eest. Samuti peaks valitsus tema hinnangul võtma turvakontrolli korraldamise lennujaamades eraettevõtete käest ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles