Kuivastus tuli laeva oodata kuni viis tundi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa.
Saaremaa. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Laevaliikluses oli Kuivastu-Virtsu liinil selle suve tippnädalavahetus, seda ennustas ka üheaegselt toimuvate suvesündmuste rohkus - toimusid 14. Eestimaa suvemängud, Saaremaa Rannapidu, Kuressaare Lossi Päevad, Saaremaa kaluritepäev, Vanamootorrataste näitus jm.

10.-12.juulil veeti laevadega Kuivastu-Virtsu liinil edasi-tagasi kokku 12 162 sõidukit, mis on 17 protsenti rohkem kui mullu samal ajal ja 9 protsenti rohkem kui eelneval nädalavahetusel.

Kõige pikem ooteaeg tekib OÜ Väinamere Liinid teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul pühapäeviti Kuivastusse. Sel pühapäeval veeti üle 2903 sõidukit, mullu samal nädalavahetusel 2609 ja eelneval nädalavahetusel 2450 sõidukit. Kuni 2500 sõidukit suudetakse vedada veel ilma pikema ootejärjekorrata.

Kuivastus hakkas tekkima järjekord peale kella kümmet, kella 15 paiku oli autode rivi maanteel ligi kolm kilomeetrit, kl 17-19 ajal ulatus 5 kilomeetrini ja kl 20-23 ajal taas 3 km. Viimase reisiga kell üks öösel said kõik sõidukid üle veetud. Maksimaalne ooteaeg oli tippajal kuni viis tundi. Virtsu pool oli reede õhtul ooteaeg kuni kolm tundi.

Vedaja oli suve tippnädalavahetuseks Saaremaal hästi valmistunud, sadamates töötas suur meeskond, kes suunas sõidukeid ja tagas sujuva liikluse. Kolm laeva sõitsid täisvõimsusel, PL Ionas liikles mõnda aega ka vabagraafikul. Sõidugraafikutesse taotleti Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist lisareisid ja toimus ka täiendavaid hilisõhtusi reise nii Virtsu kui Kuivastu poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles