Talvel sõidab Egiptusse vähemalt kaheksa otsereisi nädalas

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikest minnakse talvel püüdma peamiselt Egiptusse.
Päikest minnakse talvel püüdma peamiselt Egiptusse. Foto: SCANPIX

Talvehooajal on soojamaa reiside puhul vaieldamatult number üks sihtkoht Egiptus, kuhu Eesti suuremad reisifirmad teevad kaks-kolm otselendu Tallinnast.


Reisifirma Novatours turundusjuht Olev Riisbergi sõnul sõidab talvisel perioodil Egiptusse vähemalt kaheksa reisi nädalas. «Väga paljud inimesed näiteks kaks korda ühte kohta vaatamisväärsuste ekskursiooni ei võta, Egiptusse minnakse ikkagi just selle sooja kliima ja garanteeritud päikese järele,» rääkis Riisberg ning lisas, et teiseks oluliseks teguriks on võrdlemisi lühike vahemaa, kuhu saab sõita ilma vahemaandumiseta ühe lennuga.

Estravel turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu sõnul on peamised talvise hooaja soojamaa reiside sihtkohad jäänud samaks. «Põhi müügiartikliteks jäävad ikkagi need, mis on väheste lennutundide kaugusel ja kus on soe,» selgitas ta.

«Talveperioodi ainukesed lähisihtkohad on Egiprus ja Kanaarid. Sügisel ka Türgi, Hispaania ja Kreeka. Aga need lõppevad kohe ära ja Vahemeri jääb siis juba jahedaks,» lisas Rüütsalu. Horizon Travel sihtkohtade juht Lenna Lumi sõnul on Egiptuse reiside eeliseks peale otsereiside arvukuse ka kõige odavamad hinnad.

Reisifirmad on oma reisikavva lisanud ka uusi ja veidi kaugemaid sihtkohti. Estravel ja Novatours pakuvad uue sihtkohana Iisraeli ning näiteks Horizon Travelil on lisandunud reis India väiksemaisse osariiki Goasse.

«Kindlasti on ka neid, kes ei taha enam Egiptuses käia, kes on juba tüdinenud sellest. Goa puhul tuleb natuke rohkem raha välja käia aga samas on jällegi eksootiline alternatiiv olemas,» selgitas Horizon Traveli sihtkohtade juht.

Estravel turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu sõnul lisandus neil eelmisel aastal uue sihtkohana Iisraeli Eilat. Teise kaugema sihtkohana tõi Rüütsalu välja Tai, kuhu on palju reise ostetud tänu odavate lennupiletite kampaaniale.

«Soojamaa reiside keskmine hind jääb 8000 krooni kanti, kui jätta välja erikampaaniad. Hinnatase ei ole väga palju muutunud – see on viimaste aastate lõikes püsinud suhteliselt sama. Võib-olla paarisaja kroonine hinnakõikumine on, aga suurt hüpet ei ole tulnud,» rääkis Novatoursi turundusjuht. Estraveli turundusjuhi sõnul jäävad ka nende poolt pakutavate reisipakettide hinnad keskmiselt 8000 krooni kanti.

«Hinnad olenevad hotellist ja sellest, milline toitlustus seal sees on. Kui eestlane otsustab juba reisile minna, siis ta ikkagi valib sellise viisakama hotelli, toitlustuse sinna sisse ja pakettreise armastavad enamasti pered, kus on just lapsed,» rääkis Rüütsalu.

Reisifirmade esindajate sõnul pole reiside müüginumbrid märkimisväärselt muutunud. Estraveli esindaja sõnul on nende septembri ja oktoobri müük võrreldes eelmise aasta sama ajaga veidi suurem, ent tõus jääb alla 10 protsendi. Horizon Traveli esindaja kinnitusel pole reisijaid vähemaks jäänud, ent mitte oluliselt ka juurde tulnud. Novatours loodab reisijate arvu kasvu pigem uue sihtkoha arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles