Nõuandeid, kuidas lennureisil kannatlikuks jääda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihjed, kuidas lennureisil etiketist kinni pidada.
Vihjed, kuidas lennureisil etiketist kinni pidada. Foto: Stanislav Popov

Lennureisidel tuleb tihtipeale ette pikka ooteaega ning ka kaasreisijad võivad vahel häirida, tungides kellegi isiklikku ruumi või jättes hulka inimesi enda taga järjekorda ootama.

Kõik reisijad teavad, kui tüütu on ootamine ja pikad järjekorrad enne lennuki pardale astumist. Lennureisi puhul tuleb aga sellega arvestada ja kannatlik olla. Siin on Skyscanner’i reisijuhendi nõuanded õhusõidul mõistlikuks jäämisel.

Pardale tulles ole reisiks valmistunud

Kõik lennukireisijad teavad, et pardale mineku ajal on vaja registreerimisel ja väravate juures passi ning pardakaarti. See ei ole vabandus, kui reisija otsib kohmetult dokumente ja raiskab sellega teiste aega, eriti kui seistakse järjekorras esimeste hulgas. See on põhjus, miks on vaja reisil kaasas kanda rahakotti.

Inimesi kutsutakse ettepoole selleks, et vältida rüselust väravate juures. Kui sinu istekohta ei ole veel nimetatud, siis istu rahulikult ja oota enda aega. See võtab minimaalselt 15 minutit. Tihti on lastega pered on eelisjärjekorras, seega tuleb nendega arvestada.

Lennukis varu kannatust

Mõned reisijad panevad alati oma käsipagasi üles, mis mõõtude tõttu ei pruugi peakohal asuvasse hoidlasse mahtuda. See võib aega võtta ning teised peavad nende selja taga järjekorras ootama. Kui sa ei pääse mööda, siis naerata viisakalt ja küsi, kas saad kaassõitjat kuidagi aidata. Paku talle varianti, et pagasit on võimalik ka jalgade ette asetada.

Istmete käetoed

Paraku ei ole keskmisel istujal muid eelised kui käetoed, sest ta ei saa aknast pilvi jälgida ega vahekäigu lähedal olla. Seega lase oma kaasreisijal mugavalt õhusõitu nautida ja luba tal küünarnukke toetada.

Suhtle naabriga

Lennukis istutakse mitu tundi ja miks mitte alustada sel ajal naabriga suhtlust. See teeb reisi meeldivaks ja aitab õhusõidul kiiremini kulgeda. Kui sul ei ole suhtlemiseks tuju, kuula muusikat või loe midagi meelepärast.

Küsi enne, kui sa soovid end mugavamalt istmele sättida

Mitte keegi ei naudi mitmetunnist sõitu kitsal istmel. See muutub ebameeldivaks, kui keegi laiutab või segab. Iste ei tohiks olla kallutatud nõnda, et see segab kaasreisija söömist või joomist. Kui soovid end istmel mugavamalt tunda ja seda kallutada, siis esmalt küsi naabrilt. Tõenäosus on suur, et ta vastab sulle jaatavalt!

Austa isiklikku ruumi

Lennukis on väga vähe võimalusi ning tegemist on avaliku ruumiga. Kui soovid end ringutada või venitada, siis ära tungi kellegi teise reisija ruumi. Samuti muusikat kuulates veendu, et heli ei ole nii kõva, et see teisi segaks. Igaühel on õigus õhusõitu rahulikult nautida, seega ei tohi mingil moel kaassõitjate rahu rikkuda.

Pardalt maha tulles ole tähelepanelik ning kõnni sõidurajal tempokalt

Liigu lennujaama eskalaatoritel ja kõnniteedel kiiresti ja jälgi märke. Ära jää teistele ette venitama. Ole hoolas ja märka, kas sa kõnnid õiges suunas. Ära unusta oma kohvrit ning veendu, et saad selle kätte õigest kohast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles