Hiiumaa liinil püstitati rekord

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeval oli sõidukite üleveomaht Hiiumaa liini kõigi aegade suurim.
Jaanipäeval oli sõidukite üleveomaht Hiiumaa liini kõigi aegade suurim. Foto: MATTIAS TAMMET

Väinamere Liinide teatel oli jaanipäeval sõidukite üleveomaht Hiiumaa liini kõigi aegade suurim, sest tavapärasest oli rohkem suuri busse ja kaubikuid.

«Seni on igal jaaniajal tekkinud tipphetkedel sadamatesse pikad ootejärjekorrad, aga seekord jäid sellised järjekorrad olemata. Kõigi päevade peale kokku tuli mõlemal liinil ette vaid mõni üksik tund, mil pidi tunnikese ootama,» sõnas Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel.

Samuti oli palju abi sellest, et reisijad on üha teadlikumad. Ostetakse ette e-pileteid, sadamas ollakse õigeaegselt vähemalt 20 minutit enne oma väljumist kohal ning väga läbinägelikult hajutatakse päevade ja kellaaegade lõikes reisiaegu.

«Teekonna mandrilt Hiiumaale võttis viie päeva jooksul 19.-23. juunil ette 3886 sõidukit 12091 reisijaga. Reisijaid oli mullusest jaaniajast 3 protsenti rohkem,» ütles Treiel ja lisas, et selline olukord püstitas Heltermaa-Rohuküla liini uue rekordi.

Kuigi sõidukite arv jäi mullusele aastale omakorda 3 protsendiga alla, oli nende üleveomaht siiski Hiiumaa liini kõigi aegade suurim, sest tavapärasest oluliselt rohkem oli suuri busse ja kaubikuid.

Mandrilt Kuivastusse sõitis samal ajal 9661 sõidukit 27654 reisijaga. Mullusele ja tunamullusele samale ajale jäi Kuivastu-Virtsu nõudlus siiski alla. «Täiendavat kindlust andis liinil parvlaev Ionas, kes suutis väga lühikese ettevalmistusajaga hoida isegi tugeva tuulega graafikut ning sadama järjekordadest puhta,» lausus Treiel. Väinamere Liinide teatel kulges jaaniaja liiklus Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla liinidel tänu läbi aegade suurimale võimsusele sujuvalt ning järjekordadeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles