Hiiumaa majutusvõimalustele on suur tung

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa
Hiiumaa Foto: Jaanus Lensment / Postimees / Scanpix Baltics

Võidupüha paraadi puhul on tung Hiiumaa majutusasutustele suur ja sealseid ööbimiskohti on võimalik leida igasuguses hinnaklassis, sealhulgas kuni 500 euroni.

Veebiküljelt booking.com võib näha, et ajavahemikus 22.-23. juuni on saadaval vaid paar üksikut majutuskohta ning Kalanas asuv Paradiisi Villas maksab öö 500 eurot. Hiiumaa turismiinfokeskuse töötaja Lia Rosenberg sõnul on teiste majutuste maksimaalne summa, mida terve külalistemaja eest praegusel perioodil maksta tuleb, vaid 200 eurot.

Kuigi ta kinnitab, et paraadi tõttu on majutuskohtadele suur tunglus, ei ole siiski kõik Hiiumaa ööbimiskohad välja müüdud. «Juba 22. juunil algavad üritused ning paremad külalistemajad on juba ammu valitsusliikmete ja diplomaatilise korpuse poolt kinni pandud,» nendib Rosenberg.

Paradiisi Villa peremees Paap Kõlari sõnul ei ole nemad lähtunud oma hinnakujundamisel sellest, et kui palju maksab saarel ööbimine mõnes teises majutusasutuses. «See ei ole meie jaoks mingi näitaja. Me lähtume ikkagi sellest, et me pakume terviklikku majutust koos kõikide mugavustega,» lisab ta. Kõlari majutuskoha hind on aastaringselt 500 eurot ja paraad hinda ei mõjuta.

Booking.com broneerimissüsteemiga on sõlminud lepingud 39 majutusasutust, kuid Hiiumaal on neid märksa rohkem. Rosenbergi sõnul on Hiiumaal majutusasutusi vähemalt 80 ja ta soovitab saare külastajatel kindlasti infot juurde uurida. «Raske on leida ühele inimesele ööbimist, aga peredele ja sõpruskonnale leidub kindlasti majutust,» sõnab Rosenberg. Vabu kohti peaks veel olema Käinas Liilia ja Lõokese külalistemajades.

Tema kinnitusel leiab kindlasti ka odavamaid majutusi, kui hoolikalt otsida. Näiteks, kui broneerida hosteli tüüpi majutus ainult voodikoha ja ilma hommikusöögita, siis on võimalik saada öömaja ka alla 20 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles