Reisijate kuus räpast saladust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistide levinud komme on vette pissida.
Turistide levinud komme on vette pissida. Foto: SCANPIX

Maailmas ringi reisijate kommetel pole piire - väga paljud on näiteks hotelli basseini pissinud ning hotellitarbeid näpanud.

Meediafirma Travelzoo paljastas reisijate suurimad patud ja saladused küsitlusega, mis viidi läbi 9000 Ameerika Ühendriikide, Kanada, Suurbritannia, Saksamaa ja Hiina täiskasvanud turistide seas.

  • Basseini pissimine.
    Enim pissisid basseini või veekogusse ameeriklased – 64 protsenti neist tunnistas, et tegi seda puhkusel vähemalt korra. Järgnesid kanadalased 58 protsendiga, seejärel britid 46, sakslased 44 ja hiinlased 41 protsendiga.
  • Haiguse teesklemine puhkuse pikendamiseks
    Ka töölt viilimine peale puhkuse lõppemist on popp harjumus. 24 protsenti ameeriklastest on puhkuse pikendamiseks helistanud tööle ja teatanud, et on haiged. Nõnda on toiminud ka 16 protsenti kanadalasi ja hiinlasi, 15 protsenti britte ja vaid 10 protsenti sakslasi.
  • Tööajal puhkuseplaanide pidamine.
    Lisaks on tööajal puhkuseplaane otsinud ja pidanud lausa 70 protsenti hiinlastest, 67 ameeriklastest, 64 kanadalastest. Britid on pisut tagasihoidlikumad 40 ja sakslased 38 protsendiga.
  • Kaaslase petmine.
    Reisil muutuvad nii mõnedki vallatumaks kui võibolla tegelikult igapäevaelus on. Nimelt pettis reisi jooksul oma kaaslast 10 protsenti sakslastest, viis protsenti hiinlastest, neli brittidest, kolm ameeriklastest ja kaks kanadalastest.
  • Võltspäevituse esitamine naturaalsena.
    Alati ei vea ka ilmaga ning Bahama-päevituse peab järgi tegema solaariumis. Enim teevad seda sakslased, nimelt seitse protsenti neist. Järgnevad britid kuue, ameeriklased ja kanadalased nelja ning hiinlased kahe protsendiga.
  • Hotellidest asjade kaasa viimine.
    Üllataval kombel tunnistab suur osa reisijatest ka hotellist susside, hommikumantlite, tualett-tarvete ja muu kaasa viimist. Enim on näpanud ameeriklased, nimelt lausa 69 protsenti neist. Lisaks tunnistasid tegu ka 63 protsenti kanadalasi, 61 hiinlasi, 45 britte ja 20 sakslasi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles